BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
ChatGPT'ye Göre - En iyi Yapay Zeka Tool'ları

ChatGPT'ye Göre - En iyi Yapay Zeka Tool'ları

ChatGPT bize biraz yardımcı oldu ve sana kahveni yudumlarken okuyabileceğin süper yapay zeka araçları listesi hazırladık!🚀
Techcareer.net
Techcareer.net
9.04.2023

ChatGPT - En iyi Yapay Zeka Tool'ları

Yapay zeka hayatımıza oldukça hızlı bir giriş yaptı. Şu an bulunduğumuz 2023 yılının belki de en çok konuşulan konusu olmaya devam ediyor.  

Kullanım alanının oldukça geniş skalada olması yapay zeka ile yaşamayı da herkes için biraz zorunlu kılıyor. Ancak yapay zekadan asiste desteği alarak iş hayatı ve gündelik yaşamda konfor alanı yaratmak artık oldukça kolay gözüküyor.

Bu içerikte ister kariyerin istersen de sosyal yaşantında faydalanabileceğin yapay zeka tool’larını listeledik. İçeriği oluştururken yapay zekadan destek almayı da ihmal etmedik :)

Doğal Dil İşleme (NLP) Araçları:

Özellikle metinler üzerine yoğunlaşmış bir yaşantın varsa bu tool’ları kesinlikle denemelisin. Metin analiz ve sınıflandırma konularında oldukça iyi birer asistan olan araçlar, üretim ve metin oluşturmada da oldukça iyi sonuçlar veriyor.  

  • SpaCy: Metin analizi, dil tespiti ve öğrenme için NLP kütüphanesi.
     
  • NLTK (Natural Language Toolkit): Metin madenciliği, metin sınıflandırma gibi NLP görevlerini destekleyen kütüphane.
     
  • GPT-3: Metin üretimi, cevap oluşturma ve metin tabanlı görevler için büyük dil modeli. 

Görüntü İşleme ve Tanıma Araçları: 

İşin veya hayatın daha çok görselden ibaretse görüntü işleme araçları artık hayatımızda daha çok bulunuyor. Hareketli nesne tespiti, yüz tanıma simülasyonları ve hız tespit için aşağıda birkaç tool listemesi yaptık.  

  • TensorFlow ve Keras: Görüntü sınıflandırma, nesne tespiti gibi görsel görevler için kullanılan kütüphaneler.
     
  • OpenCV: Görüntü işleme, nesne algılama ve yüz tanıma gibi görevlerde kullanılan açık kaynak kütüphane.
     
  • YOLO (You Only Look Once): Hızlı nesne tespiti için kullanılan bir derin öğrenme modeli. 

Otomatik Veri Analizi Araçları:

Yapay zeka muhtemelen en çok yazılım sektörünün işine yarayacak. Özellikle veri araçlarında oldukça güzel performans gösteren AI tool’lar, makine öğrenimini de sunarak veri sistemlerinde güzel sonuçlar veriyor.

  • Pandas: Veri manipülasyonu ve analizi için kullanılan Python kütüphanesi.
     
  • scikit-learn: Makine öğrenimi algoritmalarını içeren kütüphane, sınıflandırma, regresyon gibi görevlerde yardımcı olur. 

Ses İşleme Araçları:

Dijital pazarlama, ajans, reklam sektörü için ses işleme araçlarından kusursuz performans elde edilebiliyor. Sesleri analiz edebilen ve işleyen yapay zeka ürünleri, sesleri metine de dönüştürebiliyor.

  • Librosa: Ses analizi ve işleme için kullanılan kütüphane, özellik çıkarma ve ses sınıflandırma gibi görevlerde kullanılır.
     
  • Google Speech-to-Text: Ses dosyalarını metne dönüştürmek için kullanılan araç.

Öneri Sistemleri Araçları:

Satış stratejileriniz için öngörü sunan yapay zeka araçları özellikle e-ticaret sektörüne de oldukça yardımcı oluyor. Ürün önerisi ve sektör kullanıcılarının davranışlarını analiz eden ürünler, strateji oluşturmada gerçekten güzel fırsatlar sunuyor.

  • Amazon Personalize: Özelleştirilmiş ürün önerileri sunmak için kullanılan bir hizmet.
     
  • Collaborative Filtering: Kullanıcı davranışlarını analiz ederek önerilerde bulunan bir öneri sistemi yaklaşımı. 

Robotik ve Otomasyon Araçları: 

İş süreçlerini kolaylaştırmak adına da birçok yapay zeka ürünleri bulunuyor. Bu ürünler sayesinde robotik araçların kontrol işletimi ve iş süreçlerinin otomatize edilmesi sağlanıyor.

  • ROS (Robot Operating System): Robotların kontrolü ve iletişimi için kullanılan açık kaynaklı bir platform.
     
  • RPA (Robotic Process Automation) Araçları: Tekrarlayan iş süreçlerini otomatize etmek için kullanılan araçlar.

Instagram Video Yapay Zeka Araçları:

Biraz daha sosyal taraftan örnekler verelim diyoruz. Özellikle sosyal mecralar arasında en çok işlevi (video, resim, edit) sağlayan Instagram’dan sosyalleşirken de verimli AI ürünleri kullanabilirsin. Birçok işleme ön ayak olan bu tool’lar arasında özellikle en çok tercih edilen ve kullanımı kolay olanları senin için listeledik: 

  • InShot: Video düzenleme uygulaması, efektler, müzik ekleme ve kesme gibi işlemleri yapay zeka desteği ile kolaylaştırabilir.
     
  • Magisto: Otomatik video montaj ve düzenleme uygulaması, yapay zeka algoritmalarını kullanarak videoları düzenleme sürecini hızlandırabilir.

Fotoğraf Çözünürlüğünü Artırmak İçin: 

Fotoğrafçılık, mobil cihazlar sayesinde herkesin ulaşabildiği bir seviye olduğu için bazı yapay zeka tool’larını da sana önermek istiyoruz. Özellikle çözünürlük konusunda çok faydalı ve etkili iki tool, sosyal mecralarda seni bir adım öne çıkarıyor.

  • Let's Enhance: Düşük çözünürlüklü fotoğrafların kalitesini artırmak için yapay zeka algoritmalarını kullanır.
     
  • Topaz Labs Gigapixel AI: Fotoğrafların çözünürlüğünü artırmak için derin öğrenme algoritmalarını kullanır. 
     

Unutma, her bir ürünün özellikleri ve performansı farklı olabilir. Bu nedenle, seçtiğin ürünü kullanmadan önce incelemek ve kullanıcı deneyimlerini gözden geçirmek faydalı olacaktır.
 

Bu ve daha birçok teknoloji dünyasına dair içerikleri okumak istersen buraya tıklayarak geçiş yapabilirsin.  

Ayrıca teknoloji dünyasına dair kariyer hedeflemen varsa iş ilan sayfamıza da buradan ulaşabilirsin. 


Daha Fazla

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Bu blogumuzda, oyun geliştirme süreci hakkında temel bilgiler sunarken, okuyuculara oyun geliştirme alanında kariyer yapmak için hangi becerilerin gerektiğini ve iş arama sürecinde nelere dikkat etmen gerektiğini öğreniyor olacaksın.
17.05.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26