BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Developer Summit '23

Developer Summit '23

Techcareer.net olarak Developer Summit '23 etkinliğine altın sponsoruz!
Techcareer.net
Techcareer.net
5.10.2023

Developer Summit '23: Teknoloji Profesyonelleri Gelecek için Toplanıyor!

Türkiye'deki yazılım camiasının en önemli etkinliklerinden biri olan Developer Summit '23 bu yıl İstanbul’da açılış yapmaya hazırlanıyor. İşte yazılım geliştirme sektöründe her deneyim seviyesinden profesyonele hitap eden bu önemli zirveye ait tüm detaylar! 

Developer Summit '23 ile Yazılım Dünyası Yeniden Şekilleniyor!

Yazılım geliştirme endüstrisindeki son trendler ve teknolojiler hakkında bilgi edinmek isteyenler Developer Summit '23 etkinliğini merakla bekliyor. Bu yılki etkinlik Uğur Umutluoğlu tarafından 7 Ekim 2023 tarihinde İstanbul'daki Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilecek. Techcareer.net olarak katılımcılar arasında Altın Sponsor ve konuşmacı olarak yer alacağımız bu etkinlikte Managing partnerimiz Okan Ay da değerli bilgilerini paylaşacak.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen etkinlikte aralarında Hepsiburada, Doğuş Teknoloji ve Trendyol gibi önde gelen dijital tabanlı şirketlere temsilcilerin de bulunacağı çok sayıda konuşmacı yer alacak. Ayrıca bulut bilişim, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi konularda çeşitli atölye çalışmaları ve oturumlar düzenlenecek.
Devnot olarak da bilinen Developer Summit '23, yazılım geliştiricilerin sektördeki en son trendler hakkında bilgi edinmeleri için bir fırsat. Aynı zamanda sektördeki diğer yazılım geliştiriciler ve profesyonellerle bağlantı kurmak için de harika bir oyun alanı. Developer Summit '23 zirvesinin aynı sektörü paylaşan ve geleceğe yatırım için ağlarını şimdiden kurmak isteyen herkese hitap ettiğini söylemek mümkün.

Developer Summit, Dijital Mecranın En Son Trendleri

Developer Summit '23, her deneyim seviyesinden yüzlerce konuşmacı ve katılımcının katılımıyla yazılım geliştirme endüstrisinin tüm yönlerini bir araya getirecek. Bu yılki konferansta bulut bilişim, yapay zeka, mobil ve web geliştirme, veri bilimi, DevOps ve sosyal beceriler dahil olmak üzere birçok konu üzerinde durulacak. Etkinliğin konu başlıklarını temel olarak şu şekilde sıralamak mümkün: 

  • Bulut Bilişim: Developer Summit '23'te bulut bilişim güvenliği ve geliştirme yazılımları gibi konulara ilişkin çeşitli oturumlar yer alacak. 
     
  • Yapay Zeka: Yapay zeka, yazılım geliştirme endüstrisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olan ve hızla büyüyen bir başka alan ve gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Developer Summit '23’te de, makine öğrenimi, derin öğrenme ve doğal dil işleme gibi yapay zeka konularında çeşitli oturumlara yer verilecek. 
     
  • Mobil Geliştirme: Etkinlikte aynı zamanda Android, iOS geliştirme ve platformlar arası mobil geliştirme gibi konulardaki yeniliklerle ilgili çeşitli oturumlar düzenlenecek.
     
  • Web Geliştirme: Web geliştirme hakkında Developer Summit '23'te ön uç geliştirme, arka uç geliştirme ve tam yığın geliştirme gibi konularda çeşitli sunumlar yapılacak.
     
  • Oyun Geliştirme: Konferansın bu yılki konuları arasında popüler ve bir o kadar da keyifli alanlardan biri olan oyun geliştirmeye de yer var. Developer Summit '23'te oyun motoru geliştirme, oyun tasarımı ve oyun testi gibi konular üzerinde de durulacak.
     
  • Veri Bilimi: Yazılım geliştiriciler için her geçen gün daha önemli hale gelen makine öğrenimi, büyük veri ve veri görselleştirme konularında da birçok değerli konuşmacı söz alacak.
     
  • DevOps: Developer Summit '23 yazılım geliştirme ve BT operasyonlarını birleştiren DevOps uygulamalarını da içerecek. Katılımcılar sürekli entegrasyon ve sürekli teslimat (CI/CD), kod olarak altyapı ve konteynerizasyon gibi DevOps konularında birçok bilgi edinme fırsatı yakalayacak.
     
  • Yumuşak Beceriler: Developer Summit '23'te iletişim, ekip çalışması ve problem çözme gibi yumuşak beceri konularında çeşitli oturumlar düzenlenecek.
    Tüm bunların yanı sıra Developer Summit '23'te siber güvenlik, blok zinciri ve yapay zeka gibi diğer yazılım geliştirme konularında çeşitli oturumlara yer verilmesi planlanıyor. 

Developer Summit, Ağ Oluşturma ve İş Birliği Fırsatları

Hızla büyüyen ve dinamik olarak değişen sektörlerden olan yazılım, iş birliğine belki de en çok ihtiyaç duyulan alanlardan biri. Konferans aynı zamanda iş birliği ve anlaşmaların temelinin atıldığı sosyal faaliyetleri sürdürülebilir hale getirmesi bakımından da önem taşıyor. Konferans sırasında Kahve molaları, öğle yemeği gibi molalar ile katılımcılar hem eğlenecekleri hem de birçok bilgi edinebilecekleri bir etkinlikte yer almanın ayrıcalığını paylaşacak.
Ağ kurma fırsatlarına ek olarak, Developer Summit '23 iş birliği konularında çeşitli oturumlar da içeriyor. Örneğin, ekiplerin nasıl oluşturulacağı ve yönetileceği, projelerde diğer geliştiricilerle yapılacak iş birliği türleri, mentorlarla kurulacak iletişim ve çalışma yöntemleri konularında düzenelenecek oturumlar da zirvenin dikkat çeken noktaları arasında. Techcareer.net’in yönetici ortağı Okan Ay, Developer Summit ‘23’teki konuşmasında Türkiye’deki yazılım geliştiriciler ve işverenlerle yapılan bir anket olan TechReport 2023’ün bulgularıyla ilgili dikkat çeken noktalara da değinecek. 
Konferans tüm katılımcılara kendi alanlarındaki trendler ve talep gören beceriler hakkında daha fazla bilgi sahibi olma şansı tanıyacak. Oturumlarda aynı zamanda yazılım sektöründeki zorluklar, fırsatlar, işverenler açısından yetenek değerlendirmeleri gibi konuların büyük ilgi görmesi de bekleniyor. Üç farklı salonda gerçekleşen onlarca konu başlığı arasında Akbank Mühendislik Pratikleri müdürü Fatih Kesgin, çok kümeli Kubernetes ortamlarının önemini ele alırken, DevOps iş akışlarının nasıl ölçeklendirilebileceğine de değinecek. Yine adesso Turkey’den Erhan Şıracı, Rust ve WebAssembly avantajları hakkında bilinmeyenlerden bahsederken, devrim yaratma potansiyeline sahip bu iki teknolojinin web uygulamalarında nasıl kullanıldığına dair örnekler içeren yenilikçi ve bakış açıları sunacak. Bir yazılım geliştirici veya veri bilimciysen, sen de Developer Summit ‘23’ü kaçırmamalısın.

Sıkça Sorulan Sorular

İş ilanlarına hangi niteliklerle başvurabilirim?

Techcareer.net olarak sunduğumuz fırsatlardan becerilerine ve deneyimine uygun iş ilanlarına başvurabilirsin. Eğer genç bir adaysan, giriş seviyesi yazılım geliştirme işlerine başvurabilirsin. Bununla birlikte ilgili bölümden mezun olman, web tabanlı uygulamalar hakkındaki bilgi ve deneyim seviyen, T-SQL bilgin ve ekip çalışmasını sevmen de başvurunu güçlü kılacak detaylar arasında sayılabilir. 

Yazılım Geliştirme için iş ilanlarına nereden başvurabilirim?

Yeni fırsatları değerlendirmek istersen, yazılım geliştiriciler için geniş bir iş ilanı veritabanına sahip olan techcareer.net’e göz atabilirsin.

Bootcamp katılım koşulları nelerdir?

Bootcampler yazılım geliştirme, veri bilimi veya web tasarımı gibi belirli bir alanda kariyere başlamak için ihtiyaç duyulan becerilerin edinilmesini sağlayan yoğun, kısa süreli eğitim programlarıdır. Katılım koşulları, seçtiğin bootcamp'e bağlı olarak değişir. Yine de çoğu bootcamp katılımcıların bazı temel programlama bilgisine sahip olmasını gerektirebilir.

Bootcamp eğitimleri ücretli midir?

Evet, bootcamp eğitimleri ücretlidir. Ancak, öğrencilerin bootcamp eğitimleri için ödeme yapmalarına yardımcı olacak bir dizi mali yardım seçeneğimiz var. Dilersen bu seçeneklerden yararlanabilirsin.

Hackathon yarışmalarına katılım koşulları nelerdir?

Hackathon yarışmalarına katılım koşulları Hackathon'a bağlı olarak değişkenlik gösterir. Çoğu Hackathon, katılımcıların 18 yaşından büyük ve bazı temel programlama bilgilerine hakim olmasını gerektirir. Bunun dışındaki diğer koşullara göz atarak başvurularını yapabilirsin.

Hiring Challenge ne kadar sürüyor?

Hiring Challenge süreleri açısından çeşitlilik gösteriyor. Yazılımcıların iş görüşmelerine hazırlanmalarına yardımcı olmak için tasarlanan bu yarışmalar türüne bağlı olarak birkaç saat içerisinde tamamlanabilirken eğitimlerin 5 haftaya varan sürelere ulaşması da mümkün.

Discord kanalına nasıl katılabilirim?

Sen de oyun ve yazılım geliştiricileriyle hem sesli hem yazılı hem de görüntülü görüşerek ağını genişletmek istersen, Techcareer.net Discord kanalına katılabilirsin.


Daha Fazla

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Bu blogumuzda, oyun geliştirme süreci hakkında temel bilgiler sunarken, okuyuculara oyun geliştirme alanında kariyer yapmak için hangi becerilerin gerektiğini ve iş arama sürecinde nelere dikkat etmen gerektiğini öğreniyor olacaksın.
17.05.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26