BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Discord Nedir?

Discord Nedir?

Kendini sohbetlerle, oyunlarla ve bilgi paylaşımıyla süslenmiş sanal bir odaya hazırla: İşte Discord! Detaylar için hemen tıkla, beraber inceleyelim:
Techcareer.net
Techcareer.net
24.07.2023

Discord Nedir?

Discord; her çeşitten kullanıcının kullandığı uygulamalar arasında olmakla beraber daha çok oyun kullanıcılarının tercih ederek kullandığı, arkadaş topluluklarıyla ya da oyun topluluklarıyla ve oyun geliştiricileriyle hem sesli hem yazılı hem de görüntülü görüşmeyi ve sohbet etmeyi sağlayan ve tüm bunların ücretsiz olarak yapıldığı yani ücretsiz olarak kullanılabilen bir platform olarak biliniyor. 

Discord nedir sorusuna verilecek cevaplardan biri de herhangi bir oyunu oynarken, yapılan bağlantı sonucu oyun sırasında hem sesli hem yazılı hem de görüntülü sohbet edilmesini de sağlayan, açılan oyun yayınlarını topluluk sunucularıyla ya da arkadaş listesiyle paylaşmayı sağlayan ve aynı zamanda herhangi bir ekran paylaşımı yapmayı ve farklı içerikleri de paylaşarak topluluktaki herkesle ortak bir şekilde aktivite yapmayı da sağlayan bir iletişim platformudur.

Discord Ne İşe Yarar?

Discord nedir ne işe yarar sorusunun cevabı oldukça nettir. Hem farklı yollarla iletişim kurmayı sağlayan bir uygulama hem de iletişim kurarken aynı zamanda ekran paylaşma, farklı uygulamalarla kurulan bağlantı sonucu uygulamada yapılan herhangi bir işlemi arkadaş listesiyle paylaşabilme ya da diğer platformlardaki hesapları görebilme ve sunucuyu daha aktif hale getirerek platformu eğlenceli bir hale getirmeye yarayan bir uygulamadır. Aynı zamanda atılan link sonucu herhangi bir müziği ya da sesi sesli sohbet sayesinde sohbetteki herkeste çalmaya yarayan ve herkesin aynı anda aynı müziği ya da aynı sesi dinlemesini sağlamaya yarayan bir platformdur. Oyun seven kullanıcılara yönelik olarak da oynanan oyun esnasında bu oyunu arkadaşlarla paylaşarak birlikte de oynayabilme ve fikir alışverişinde bulunabilmeye yarayan bir uygulamadır.

Discord Kullanıcıya Hangi Avantajları Sağlar?

Discord, kullanıcıya farklı avantajlar sağlayan bir platformdur. Discord’un kullanıcıya sağladığı avantajlar şöyle sıralanabilir:

  • Farklı İletişim Yolları: Discord sayesinde sadece yazılı iletişim değil aynı zamanda sesli ve görüntülü iletişim kurmak da mümkün. Bu da kullanıcılara büyük bir avantaj sağlar.
     
  • Farklı Cihazlarda Kullanabilme: Discord hem bilgisayar üzerinden hem de mobilden tüm özellikleriyle kullanılabilmesiyle kullanıcılara büyük bir avantaj sağlar.
     
  • Ücretsiz Sunucu Açmak: Discord sunucusu nedir sorusuna cevap olan ve insanların katıldığı ve sohbet edebildiği bir uygulamadır. Aynı zamanda da farklı türdeki içerikleri paylaşabildiği sunucuların ücretsiz olması da kullanıcılara sağlanan avantajlar arasında yer alır. Açılan bu sunucuya çok basit bir şekilde davet linki göndererek insanları davet etmek ve bu sunucu üzerinden de farklı paylaşımlarda bulunabilmek de Discord’un kullanıcılara sağladığı avantajlardandır.
     
  • Oyun Ekranını Kapatmadan İşlem Yapabilme: Discord sayesinde herhangi bir oyun ekranı kapatılmadan farklı kullanıcıların sesi açılabilir ya da mikrofonu kapatılabilir ya da kullanan kişi kendi duyumunu ve mikrofonunu kapatabilir. Aynı zamanda o kanala başka insanlar davet edilebilir ya da kanaldan kullanıcılar atılabilir.

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord nedir nasıl kullanılır sorusuna cevap verilecek olursa Discord’un kullanımının oldukça kolay olması cevabıyla başlanır. Öncelikle herhangi bir cihazda Discord indirilir. İndirildikten sonra program kurulur ve programın yönergeleriyle gerekli olan bazı ayarlar ayarlanır. Üçüncü adım olarak uygulamanın önerdiği bir sunucu bulunur ya da popüler olan sunuculardan ya da ilgi alanına göre sunuculardan seçim yapılır ya da kişi kendi sunucusunu oluşturur. Son olarak ise davet edilmek istenen arkadaşlar davet edilerek Discord kullanıma hazır hale gelir. Bu adımdan sonra ister yazılı ister sesli ister görüntülü olacak şekilde sohbet edilebilir. Kurulan arkadaş topluluklarında ya da oyun toplulukları ve geliştiricilerinde içerik paylaşılabilir, sohbet edilebilir, ekran paylaşımı yapılabilir, yayın paylaşımı yapılabilir ve aynı anda farklı uygulama bağlantıları sayesinde topluluktaki kişilerle aynı işlemler yapılarak eğlenceli bir şekilde uygulama kullanılabilir.

Discord Uygulaması Ücretli Mi?

Kullanımı 2015 yılından itibaren gün geçtikçe yaygınlaşan ve sevilen bir uygulama olan Discord uygulamasında Discord nedir ücretli mi sorusu da kullanıcılar tarafından en çok merak edilen sorular arasındadır. Farklı sohbet seçenekleri sunan ve hem yazılı hem sesli hem de görüntülü iletişim kurmayı sağlayan, aynı zamanda iletişim kurarken, içerik paylaşımına, ekran paylaşımına, yapılan yayınların paylaşımına ve farklı uygulamaları topluluklarla ve sunucuyla paylaşmaya yarayan Discord uygulaması ücretsiz bir uygulama olmasıyla kullanıcıların ilgisini çeken platformlar arasındadır. Ücretsiz bir uygulama olan Discord’un Discord Nitro kısmı ise daha geliştirilmiş bir şekilde premium özelliklere sahip olmasından dolayı ücretlidir.

Discord Uygulaması Nasıl Çalışır?

Oldukça yaygın kullanılan bir uygulama olan ve gün geçtikçe daha fazla kullanıcıya sahip olan Discord kullanıcılarının Discord nasıl çalışır sorusu uygulama hakkındaki en çok sorulan sorular arasında yer alır. Discord hem mobil üzerinden hem de bilgisayar üzerinden kolay bir şekilde çalışabilen bir uygulamadır. Discord hesabı oluşturulduktan sonra hesaba giriş yapıldığında Discord uygulaması çalışmaya başlar. Giriş yapıldıktan sonra ise Discord uygulaması kullanıcılara popüler sunuculara katılmayı önerir. Kullanıcı ya bu önerilen popüler sunuculara katılır ya da kullanıcının kendi seçtiği kategorilerdeki sunuculara katılır. Eğer özel bir sunucuya katılmak istenirse özel sunucu linkleriyle beraber o sunuculara erişim sağlamak mümkün olur. Arkadaş ekle kısmından seçilen arkadaşlardan sonra ister sesli ister yazılı ister görüntülü bir şekilde sohbet gerçekleşebilir. Yapılan mikrofon ve ses ayarlarından ve daha farklı geliştirilmiş ayarlardan sonra ise farklı özellikler de çalışmaya başlar.

Discord Uygulaması Güvenilir Mi?

2015 yılında kurulan ve çok sayıda kullanıcıya hitap eden Discord uygulaması gün geçtikçe daha popüler bir uygulama haline gelir. Popüler olmasından ve çok sayıda kullanıcı çekmesinden dolayı da kullanıcıların aklından Discord güvenilir mi sorusu geçer. Kullanım basitliğiyle ve farklı iletişim ve sohbet yollarına sahip olmasıyla ilgi gören Discord, oldukça güvenli bir uygulamadır. Uygulama içerisindeki topluluklara ve uygulamada yapılan hem yazılı hem sesli hem de görüntülü görüşmelere dışarıdan hiçbir şekilde erişim sağlanmaz. Özellikle oyun seven kullanıcılar tarafından kullanılan Discord, güvenilir bir uygulama olması sayesinde oyunla ilgisi olmayan kullanıcılar tarafından da sıklıkla kullanılan uygulamalar arasında yer alır.

Discord Uygulaması Nerelerde Kullanılır?

Discord, kurulduğu yıl olan 2015 yılından beri çok sayıda kullanıcının ilgisini çeken uygulamalar arasındadır. Bu da Discord kullanıcı sayılarının ve Discord uygulamasının kullanım alanlarının yaygınlaşmasını sağlar. Discord farklı birçok markanın, internet sitelerinin ve yayıncılarının kullandığı uygulamalar arasındadır. Discord sunucuları da birçok markanın, farklı birçok internet sitesinin, farklı dijital içerik üreticilerinin, Youtube ya da Spotify kullanıcılarının ve yayıncılarının kendi sunucularını açtığı bir uygulamadır. Bu bağlamda da Discord sunucusu bu kullanıcıların kendi sunucularını açtıktan sonra kullanıcılarıyla ve izleyicileriyle buluştuğu ve herhangi bir soruna karşı bu sunucular üzerinden teknik çözümler sunduğu ya da fikir alışverişleri ve görüşmeler yaptığı bir uygulama olarak da bilinir. Yani Discord hem oyun kullanıcıları tarafından hem farklı platformlardaki farklı yayıncılar ve dijital içerik üreticileri tarafından hem de sadece sesli, yazılı ve görüntülü sohbet etmek için uygulamayı kullanmayı tercih eden kullanıcılar tarafından farklı amaçlar ve farklı özellikleri sayesinde sıklıkla kullanılan uygulamalar arasındadır. Bu bağlamda da Discord, farklı kullanıcılar tarafından farklı kullanım alanlarında kullanılabilen uygulamalar arasında yer alır. 

 

Discord dünyasına adım attın mı? Harika! Ancak eğlencenin yanı sıra kariyerini de parlatabilirsin. Eğer teknoloji dünyasında kendini geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak istiyorsan, techcareer.net'in ücretsiz Bootcamp programlarına göz atmayı unutma! Burada senin için uygun olan alanlarda eğitim alarak kariyerinizi şekillendirebilirsin. Ayrıca, güncel teknoloji iş ilanlarını takip etmek için techcareer.net'in teknoloji iş ilanları sayfasını ziyaret edebilirsin. Teknoloji alanındaki yeni fırsatlar için hemen tıkla ve geleceğine yön ver!


Daha Fazla

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Bu blogumuzda, oyun geliştirme süreci hakkında temel bilgiler sunarken, okuyuculara oyun geliştirme alanında kariyer yapmak için hangi becerilerin gerektiğini ve iş arama sürecinde nelere dikkat etmen gerektiğini öğreniyor olacaksın.
17.05.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26