BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
En Popüler Yazılım Test Mühendisi Mülakat Soruları

En Popüler Yazılım Test Mühendisi Mülakat Soruları

Sen de en popüler yazılım test mühendisi mülakat sorularını arıyorsan doğru yerdesin!
Techcareer.net
Techcareer.net
09.08.2023

En Popüler Yazılım Test Mühendisi Mülakat Soruları

Yazılım test mühendisleri iş görüşmesine girdiklerinde birbirinden farklı pek çok soru ile karşılaşırlar. Bu sorular işverenin adayı tanımasını sağlar. Aynı zamanda adayın işverene kendini açık bir şekilde anlatmasına yardımcı olur. Yazılım test mühendisi mülakat sorularına verilen cevaplar işe alınacak adayın belirlenmesine katkı sağlar. Yazılım test mühendisi olarak çalışacaksan ve iş görüşmesi sırasında sorulacak olan soruları merak ediyorsan bu içerikten tüm detaylara ulaşım sağlayabilirsin. Böylece iş görüşmesine gitmeden önce vereceğin cevapları planlayabilirsin. Görüşme öncesinde hazırlık yapmak mülakatın olumlu sonuçlanmasına katkı sağlar. Yazılım mühendisleri; kodlama yapılması, geliştirilmesi ve çalıştırılması üzerine faaliyet gerçekleştirir. Yalnızca bir şeyi meydana getirmek değil, aynı zamanda faaliyetlerinin kusursuz bir şekilde sürmesinden de sorumludur. Bu sebeple yazılım test mühendisi olarak çalışacak kişilerin disiplinli, sorumluluk sahibi ve bilgili olması beklenir. Bu mesleğin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için gerekli olan özelliklerin adayda bulunup bulunmadığını anlamak için de ölçüm yapılmasını sağlayan mülakat soruları seçilir ve adaylara yöneltilir.  

Temel Seviyede Yazılım Test Mühendisi Mülakat Soruları Nelerdir?

Yazılım test mühendislerine mülakatlarda sorulan sorular sıklıkla aşağıdaki gruptan seçilir. Bu sorulara verilen yanıtlar işe alımlarda oldukça önemli bir yere sahiptir. Sen de iş başvurusu sonrasında bu soruları inceleyebilir, cevaplarına bakabilir ve mülakatlarda ideal yanıtları verebilirsin. Öne çıkan yazılım test mühendisi mülakat soruları ve cevapları şu şekilde sıralanabilir;

Yazılım testi ve kalite güvencesi arasındaki fark nedir?

Kalite güvencesi, yazılımları meydana getirmek adına izlenen yola verilen isimdir. Bu yolda sürecin kaliteli bir şekilde ilerlemesi adına faaliyet gerçekleştirilir. Ekiple birlikte organizasyonlu bir şekilde ilerleme sağlanır ve test sürecinin nasıl yürütüleceği planlanır. Yazılım testi yapılırken meydana getirilen ürünün, işlevsel olup olmadığına dikkat edilir. Test sonucunda elde edilen veriler ise kalite ve güvencenin kanıtı niteliği taşır. Eğer yazılımda bir hata varsa ürün kullanıcı ile buluşturulmadan önce bu hatalar giderilir. Yazılımı iyileştirmek ve geliştirmek adına kalite güvencesi yöntemlerinin eksiksiz bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Yazılım test mühendisi bu aşamada görev alır ve yazılımların kusursuz bir hal almasına yardımcı olur.

Yazılım testi neden gereklidir?

Yazılım test mühendisi mülakat soruları arasında yer alan bu konu oldukça önemlidir. Öncelikle yazılım testini yalnızca bir açıdan gerekli görmek yanlış olur. Sürecin başından sonuna kadar aktif bir şekilde çalışan yazılım test mühendisleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Yazılım testleri; elde edilen sistemlerin ve uygulamaların denetlenmesini, incelenmesini ve ürün ortaya çıkarılma aşamasındayken sorunların giderilmesini kapsar. Bu testler sayesinde hatalar belirlenip düzeltilebilir. Yazılım testinin fayda sağlanabileceği durumlardan öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir;

  •  Yazılım testi, yazılım sürecinde hataların giderilmesini sağlayacağı için maddi zararların engellenmesini sağlar.
     
  • Yazılımda meydana gelme ihtimali olan güvenlik açıklarının giderilmesine yardımcı olur.
     
  • Ürün kalitesinin artmasını sağlar.
     
  • Müşterilerin memnuniyetinin yükselmesine yardımcı olur.
     

Yazılım kalite güvencesi işlemleri sırasında ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir?

Test mühendisi mülakat sorularından bir tanesi olan bu konunun kapsamlı şekilde cevaplanması gerekir. Bu soruya mülakat içerisinde aşağıdaki şekillerde yanıt vermek mümkündür.

  • Otomasyonun yeniden kullanılması söz konusu olabilir.
     
  • Otomasyon aracı üzerinde uzmanlaşmak söz konusu olabilir.
     
  • Karmaşık problemlerin otomatikleşmesi meydana gelebilir.

Yazılım testi yaşam döngüsü ne anlama gelir?

 Yazılım testi mühendisleri için yaşam döngüsü son derece önemlidir. Mülakatlarda sorulan bu soruya profesyonel bir şekilde yanıt verilmesi işe alım oranının artmasını sağlar. Eğer sen de bu gibi bir soru ile karşı karşıya gelirsen şu şekilde yanıt verebilirsin. Yazılım testi yaşam döngüsü, elde edilen projenin kalite standartlarını karşılayıp karşılamadığının kontrol edilmesidir. Bu aşamada istenen kalitenin elde edilmesi adına bu adımın atlanması söz konusu değildir. STLC sürecinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi, ürünün yaşam döngüsüne sahip olması gerekir. Bu aşamada STLC’nin uygulama adımlarına dikkat edilmelidir. STLC’nin adımları ise aşağıdaki şekildedir:

  • Gereksinimler
     
  • Planlama
     
  • Tasarım
     
  • Uygulama
     
  • Yürütme
     
  • Sonuç
     
  • Kapanış


Bu adımlar eksiksiz bir şekilde uygulandığında yazılım testi yaşam döngüsünün kusursuz bir şekilde sonlandırılması söz konusu olur.

Test planı nedir?

Yazılımcılar için test planı, yazılım gerçekleştirilen projenin temel hatlarının çizilmesidir. Test öncesinde her türlü ayrıntı belirlenir. Görevler, kaynaklar, riskler ve risklere karşı çözümler bu aşamada ortaya çıkarılır. Test sonrasında ise hangilerinin projede karşılığının olduğu görülür.

Test stratejisi nedir?

Test stratejisi, yazılım test mühendisleri için son derece önemlidir. Bu aşamada projenin ana hatları belirlenir. Test stratejisinde projenin nasıl ilerleyeceği, bakımı, özeti, aktiviteleri, kapsamı ve kaynağı gibi her türlü detaya dikkat edilir. Test sonunda ise bu verilerin tamamı toplanarak sonuç elde edilir. Böylece projenin ne gibi bir durumda olduğu belirlenir, hatalar hakkında görüşler ortaya çıkarılır. Bu hataların ortadan kaldırılması adına izlenecek yol çizilir. Tüm bu test stratejisi ise yazılım test mühendisleri tarafından gerçekleştirilir.
Yazılım test mühendislerinin mülakatlarda en çok karşılaştığı sorular bu şekilde sıralanabilir. Soruları kendinden emin bir ses tonuyla cevaplaman da mülakatın seyrine olumlu katkıda bulunur. Ayrıca mülakat sırasında sorulan kişisel sorulara da doğru cevap vermen oldukça önemlidir. İş başvurusu sonrasında bu sorulara ve cevaplara bakarak mülakata rahat bir şekilde katılabilirsin.
 


Daha Fazla

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Bu blogumuzda, oyun geliştirme süreci hakkında temel bilgiler sunarken, okuyuculara oyun geliştirme alanında kariyer yapmak için hangi becerilerin gerektiğini ve iş arama sürecinde nelere dikkat etmen gerektiğini öğreniyor olacaksın.
17.05.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26