BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Flutter Nedir? Ne İşe Yarar?

Flutter Nedir? Ne İşe Yarar?

iOS ve Android platformlarında tek bir kod tabanıyla hızlı ve etkileyici mobil uygulamalar oluşturmayı sağlayan Flutter hakkında merak edilen her şeyi inceledik!
Techcareer.net
Techcareer.net
21.06.2023

Flutter Nedir? Ne İşe Yarar?

Flutter, UI yazılım geliştirme kiti olarak bilinir. Google’ın oluşturduğu bir yazılım geliştirme kiti olan Flutter aynı zamanda açık kaynaklı olmasıyla da bilinir. Flutter ne işe yarar sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Flutter; farklı yazılımlar için örneğin Windows, Linux, Mac, Android ve iOS gibi yazılımlar ve web tarayıcıları için farklı uygulamaları geliştirmeye yarar. Açık kaynak kodlara sahip olan Flutter, aynı zamanda farklı araçlar da barındırır. Framework ve Widget gibi popüler araçlar, bunlar arasında yer alır. Flutter, yalnızca kod tabanı kullanarak uygulama geliştirilmesini de sağlar. Flutter ile farklı uygulamalara da sahip olunur. Flutter ile farklı cihazlarla uyumlu olabilecek bir mobil uygulama da geliştirilir. Farklı cihazlarda kullanılabilen Flutter, geniş bir kullanımı olması ve farklı yazılımlarda, web tarayıcılarında ve Android ve iOS gibi mobillerde kullanılabildiği için kullanıcılar tarafından da en çok tercih edilen yazılım geliştirme kitleri arasında yer alır.

Flutter Kullanıcıya Hangi Avantajları Sağlar?

Flutter nedir sorusuna cevap verdikten sonra Flutter’in kullanıcılara sağladığı avantajlardan da bahsetmek gerekir. Flutter’in kullanıcılara sağladığı avantajlar şöyle sıralanır:

  • Flutter oldukça kolay bir uygulamadır. Pratik ve kolay bir şekilde kullanılan Flutter sayesinde mobil uygulamalar kolay ve pratik bir şekilde oluşturulur.
     
  • Flutter ile kodları değiştirmek de mümkündür. Kodların hızlı bir şekilde değiştirilebildiği Flutter ile sonuçları da kolayca görebilmek mümkün hale gelir.
     
  • Normalde bakımı ve onarımı maliyetli olan mobil uygulamaları Flutter ile çok düşük maliyetlerde geliştirmek mümkün olur.
     
  • Flutter ile mobil uygulama geliştirmek yüksek performanslı bir şekilde gerçekleşir. Yani Flutter yüksek performansa sahip olmasıyla bilinir.
     
  • Kullanıcılara sunulan widget’ler Flutter sayesinde oldukça kolay bir şekilde kullanılabilir. Bu durum da kullanıcılara yüksek deneyimli ve kaliteli bir kullanıcı arayüzü sunar. Aynı zamanda da mobil uygulama, kullanıcının dilediği gibi geliştirilebilir ve kişiselleştirilebilir.
     
  • Flutter, kullanıcılarına aynı zamanda daha keyifli arayüzler de sunar. Bu da kullanıcılara Flutter’i kullanırken daha eğlenceli bir kullanım sağlar.
     
  • Mobil teknolojinin ötesinde olan Flutter hem mobil uygulamalarda hem de web tarayıcılarında kullanılır. Bu da kullanıcılara büyük bir avantaj sağlar.
     
  • Flutter nedir ne işe yarar sorusunun cevabı; markaya bağımsız olarak kişiselleştirme yapmak ve arayüz oluşturmaktır. 
     
  • Flutter’de her seviyedeki geliştiricilere yönelik olarak farklı tasarım modelleri bulunur. Bu da kullanıcılara büyük bir avantaj sağlar.
     
  • Flutter’de uygulamaları geliştirmenin en büyük avantajlarından biri önizlemenin gerçek zamanlı olmasıdır. En ufak değişikliklerin bile detaylı olarak görülebildiği Flutter’de bu bağlamda zamandan da tasarruf edilir. Bu da kullanıcılara büyük bir avantaj sağlar.
     

Flutter’in kullanıcılara sağladığı büyük avantajlar, neden Flutter öğrenmek gerekir sorusuna da cevap niteliğindedir.

Flutter Güvenilir Mi?

Kullanıcılar tarafından en çok yüklenen yazılım geliştirme kiti olan Flutter, oldukça güvenilir bir yazılım kiti olmasıyla bilinir. Hem web tarayıcılarında hem farklı yazılımlarda hem de Android ve iOS gibi mobil teknolojilerde kullanılan Flutter, tüm işletim sistemlerine uyumlu olduğu için de kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilir. Flutter, geliştirme ortamlarını kullanıcılarına güvenli bir şekilde sunar. Aynı zamanda çapraz platformlara da sahip olan Flutter, bu platformları da güvenilir bir şekilde sunar. Farklı geliştiricilere ve farklı programlamalara sahip olan Flutter tüm hizmetlerini güvenli bir şekilde kullanıcıyla buluşturur. Aynı zamanda yüksek performansa ve yüksek hizmetlere de sahip olan Flutter, kullanıcılarına tüm hizmetlerini ve performanslarını büyük bir güvenlik ağıyla destekleyerek sunar.

Flutter Nasıl Kullanılır?

Flutter nedir nasıl kullanılır sorusu, kullanıcıların en çok sorduğu sorulardandır. Flutter’i kurmak ve kullanmak ise oldukça basittir. Öncelikle Flutter’i indirmek gerekir. Flutter indirildikten sonra ise ilk yapılacak şey Flutter kurulumunu yapmaktir. ‘Zip’ dosyasına sağ tıklayarak ‘klasöre ayıkla’ ibaresi seçilir. Bu şekilde sıkıştırılmış olan dosya kurtarılır. Bu işlemden sonra ise sabit bir sürüm kurulur. Sabit bir sürüm kurulmak istenmezse de Flutter deposundan kaynak kodu alınır. Kod alındıktan sonra değiştirilmek istenen etiketler değiştirilir ve Flutter kurulumu hazır hale gelir. Kurulum tamamlandıktan sonra da Flutter kullanılmaya başlanır. Kullanmaya başlarken yapılacak ilk işlem Flutter arayüzünü tasarlamaktır. Arayüz tasarlarken de widget’lar büyük bir yardımcı olur. Kullanıcıya göre tasarlanan arayüzden sonra Flutter kütüphanesinden widget’lar tek tek seçilir. Tek tek seçildikten sonra da bütün bir arayüz oluşturma işlemi tamamlanmış olur. Sonrasında da Flutter ile uygulama geliştirmek için farklı yazılım paketleri kullanılır.

Flutter Ücretli Mi?

Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen yazılım kitleri arasında yer alan Flutter, ücretsiz olmasıyla bilinir. Geliştiricilere hem Android’de hem iOS’ta hem de web tarayıcılarında ve farklı yazılımlarda uygulamalar sunan Flutter, ücretsiz olarak kullanılır. Google tarafından geliştirilmiş olan Flutter, kullanıcılara bağımsız şekilde arayüzü tasarımlama imkânı da sunar. Aynı zamanda yüksek performans ve yüksek hizmetle birlikte Dart programlama diline de sahip olmasıyla bilinir. Açık kaynak kodlara sahip olan tüm geliştiricilerde ve tüm tasarımcılarda kullanılabilen Flutter, tüm bu hizmetleriyle beraber ücretsiz bir kullanıma da sahip olmasıyla bilinir. Bu bağlamda da Flutter, kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılan bir SDK’dır.

Flutter Nerelerde Kullanılır?

Google Flutter, farklı alanlarda kullanımı olan yazılım geliştirme kiti olarak bilinir. Uygulama geliştirme konusunda önemli yazılım geliştirme kitleri arasında yer alan Flutter ile uygulamaya yönelik çoğu işlemi yapmak mümkün olur. Pek çok yararı olan ve kullanıcıya farklı hizmetler sunan Flutter’in kullanım alanları ise şöyle sıralanır:

  • Flutter, bireysel olarak çok sık kullanılan bir yazılım geliştirme kiti olarak bilinir. Flutter, bireysel ihtiyaçlar için kullanılabildiği gibi kurumsal ihtiyaçlara yönelik olarak da kullanılabilir. Bu ihtiyaçlara yönelik olarak farklı mobil uygulamalara sahip olarak bu uygulamaları geliştirmek mümkün olur. Düşük bütçeyle yüksek bir verimlilik elde edilen Flutter ile kişisel bilgilendirici yaparak mobil bloglarla daha geniş kitlelere hitap edebilmek mümkün olur.
     
  • Özellikle oyun sektöründe de Flutter çok geniş kitlelere hitap eder. Flutter ile kolay bir şekilde mobil oyun geliştirilir. Bu mobil oyunlardan kazanç da elde edilir.
     
  • Eğitim alanındaki kullanıcılar tarafından da Flutter sık kullanılır. Eğitim alanında herhangi bir mobil uygulama isteyen kullanıcılar Flutter’in yüksek hizmetinden ve yüksek performansından yararlanır. Flutter ile de uygulama daha verimli ve geliştirilmiş bir şekilde çalışır.
     
  • E-ticaretle uğraşan kişilerin sayısı gün geçtikçe artar. Flutter de e-ticaret ile uğraşan kullanıcılara yönelik olarak yüksek hizmetler sunar. Markaları daha geniş kitlelere duyurmak için Flutter, yardımcı olan yazılım geliştirme kitleri arasında yer alır. E-ticaret faaliyetlerini Flutter ile düşük maliyetle geliştirmek mümkün olur. Ayrıca Flutter ile işlevsel bir mobil uygulamaya sahip olmak da mümkün. Markayı sektöre göre ve ihtiyaçlara göre geliştirmek de Flutter ile mümkün olur.
     

Daha Fazla

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu blogumuzda, Java programlama dili hakkında bilgi verirken, onun kullanıldığı alanları, avantajlarını, diğer dillerle farklarını ve Java öğrenme yollarını sunarak Java konusunda kapsamlı bir anlayış kazanacaksınız.
29.04.2024
8 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26