BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Workshop Nedir?

Workshop Nedir?

Bilgiyi kollarının arasına alan, beyin jimnastiği yaptıran eğlenceli buluşma: Workshop! Her alanda eğlenceli ve öğretici deneyimler sunan bu çok yönlü etkinliği beraber inceleyelim.
Techcareer.net
Techcareer.net
31.07.2023

Workshop Nedir?

Workshop, son yıllarda en çok kullanılan kavramlar arasında yer alır. Workshop kelimesinin Türkçe karşılığı, bireylerin uygulamalı bir şekilde deneyim kazanmak ve gerçek işle ilgili görevleri çözmek amacıyla bireysel veya gruplar halinde çalıştıkları eğitim sınıfı veya semineridir. Workshop çalışmalarının süresi 45 dakikadan 2 güne kadar değişir. Bir konuyu öğretmek veya tanıtmak için tasarlanmış olan bu eğitim programlarına katılanlar, günlük ya da profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri becerileri, teknikleri ve fikirleri öğrenirler. Tüm bu bilgiler ışığında workshop nedir kısaca açıklamak gerekirse; genellikle az katılımcıdan oluşan, belli bir konu üstünde ve uzman bir eğitmen eşliğinde yapılan kısa süreli eğitimler olarak açıklanır.

Workshop’un Özellikleri Nelerdir?

Workshop etkinliği nedir, nasıl yapılır sorusu sorulduğu zaman workshop’un temasına ya da içeriğine göre birçok cevap bulunabilir. Her ne kadar çeşitli tanımlamalar bulunsa da belli başlı her workshop etkinliğinde bulunan kurallar ve özellikler vardır. İşte bu özelliklerden bazıları şunlar:

  • Workshop etkinliklerinde katılımcı sayısı genellikle 6 ila 15 kişi arasında değişir. Katılımcı sayısının bu seviyede olması eğitmenin workshop sırasında herkes ile iletişime geçmesine ve herkese kişisel ilgi göstermesine olanak sağlar.
     
  • Workshop etkinlikleri genellikle uzman bir kişi tarafından yapılır. Fakat eğer ki workshop’a katılım fazla olacaksa katılımcıların eğitimi için birden fazla eğitmen de workshop etkinliğinde bulunmalıdır.
     
  • Workshop nedir sorusu kadar etkinliğin amacı da merak ediliyor. Workshop çalışmalarının en önemli özelliklerinden biri bir amaca yönelik olmasıdır. Workshop çalışmasının sonunda elde edilmek istenenler, somut bir şekilde belirlenmelidir.
     
  • Workshop çalışmasının amacını belirledikten sonra hedef kitlenin saptanması da en kritik kurallardan biridir. Hedef kitlenin net bir şekilde belirlenmesi ve belirlenirken her faktörün dikkate alınması çok önemlidir.
     
  • Workshop etkinliğinin çeşidi belirlenmelidir. Yani teorik mi yoksa uygulamalı mı bir öğrenme yönteminin uygulanacağı katılımcılara önceden bildirilmelidir.
     
  • Workshop etkinliğinin içeriği, etkinlik süresi daha önceden netleştirilerek katılımcılara ön bilgilendirme yapılmalıdır.

Hangi Alanlara Yönelik Workshop Düzenlenir?

Workshop etkinlikleri, birçok konu üzerine yapılabilir. İşte bazı workshop örnekleri şunlardır:

  • Temel Aşçılık Workshop’ları: Özel mutfak akademileri tarafından yapılan temel aşçılık workshop’ları çoğunlukla 8 ya da 10 kişilik kapasiteye sahip bir mutfakta gerçekleştirilir. Eğitmenler, genellikle birkaç saat süren bu workshop’larda bıçak kullanımı, yemek yapımında doğru tava ve tencere kullanımı hakkında detaylı bilgiler verirler. Katılımcılar, bu teorik bilgiler eşliğinde uygulama aşamasına geçerler.
     
  • Tasarım Odaklı Düşünme Workshop’u: Tasarım odaklı düşünme etkin bir şekilde problem çözme yöntemi olarak öne çıkar. Stanford Institute of Design’da geliştirilen yöntem, dünyada ve Türkiye’de birçok kurum tarafından ürünlerin, hizmetlerin veya iş yapma şekillerinin insan odaklı olarak yeniden tasarlanması sürecinde kullanılır. Bu workshop sayesinde katılımcılar kendileri veya kurumları için kritik gördükleri bir konu üzerinden eğlenerek deneyim kazanacaklar ve yeni öğrenmeler elde edecekler.
     
  • Atık Malzemeler (İnisiyatif Al) Workshop’u: Bu workshop, katılımcıların atık malzemelerin kullanımı ile geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini sağlar. Workshop esnasında katılımcılar 4 gruba ayrılır ve Italo Calvino’ya ait “Görünmez Kentler” kitabının hikayelerinden seçmeler ile zihinlerinde oluşturdukları mekanları atık malzemeler kullanarak yeniden oluştururlar. Yeniden oluşturma esnasında eğitmen bazı sınırlayıcı kurallar koyar ve bu şekilde katılımcıların farklı ve yaratıcı düşünme biçimleri tetiklenir.

 

'Workshop nedir, nasıl yapılır, Türkçe anlamı nedir' gibi birçok soruyu cevapladık. Şimdi, kariyer gelişiminde senin için çok önemli olacak bir önerimiz daha var: teorik bilgilerini uygulamaya dökebileceğin Ücretsiz Teknoloji Bootcamp Programları! Başvuruya açık etkinlikleri incele, kendine uygun eğitimle teknolojiye bir adım daha at! Ve elbette, bu eğitimini tamamladığında seni bekleyen teknoloji iş ilanlarına da bir göz atmanı öneririz :)


Daha Fazla

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Bu blogumuzda, oyun geliştirme süreci hakkında temel bilgiler sunarken, okuyuculara oyun geliştirme alanında kariyer yapmak için hangi becerilerin gerektiğini ve iş arama sürecinde nelere dikkat etmen gerektiğini öğreniyor olacaksın.
17.05.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26