BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıŞirketler
Yazılımcılar için Yurt Dışına Remote Çalışma Avantajları ve Bilinmesi Gerekenler

Yazılımcılar için Yurt Dışına Remote Çalışma Avantajları ve Bilinmesi Gerekenler

Remote çalışmanın avantajlarını ve yurt dışında bu yöntemle çalışmanın inceliklerini öğrenmeye ne dersin?
Techcareer.net
Techcareer.net
20.09.2023

Yazılımcılar için Yurt Dışına Remote Çalışma Avantajları ve Bilinmesi Gerekenler

Yazılımcılar, dünyanın her yerinde faaliyet gösterme imkanına sahip meslek grupları arasında öne çıkıyor. Kimi yazılımcılar tercihini ofis ortamından yana kullanırken kimileri daha rahat bir şekilde çalışabilecekleri iş olanaklarını araştırıyor. Son zamanlarda popülerlik kazanan uzaktan çalışma sistemi ile birlikte ise pek çok yazılımcı, artık remote çalışmak istiyor. Alana dair bilgisi olan uzman yazılımcılar, fırsatları değerlendirerek uzaktan çalışma sistemi ile çalışabileceği işleri tercih ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki işverenler daha global faaliyet gerçekleştirmek adına konum fark etmeksizin uzaktan çalışma sistemi ile çalışmak isteyen yazılımcılara çeşitli olanaklar sağlıyor. 

Uzaktan çalışan yazılımcıların, herhangi bir yere bağlı kalmadan bu çalışma sistemi sayesinde daha verimli çalışabildikleri söyleniyor. Bu konu ve remote çalışmak yazılım dünyasında sıklıkla merak edilenler arasında yer alıyor. Peki, yazılımcılar için yurt dışına remote çalışma avantajları ve bilinmesi gerekenler nelerdir?

Eğer sen de yazılımcıysan ve remote çalışma sistemi ile çalışmak istiyorsan iş başvurusu yapmadan önce tüm detaylara hakim olmalısın. İş ve çalışma sistemi hakkında detaylara hakim olarak başvuru yapman durumunda olumlu dönüş alma olasılığın artar. Böylece herhangi bir sorun ile karşılaşmadan yurt dışına remote çalışmanın avantajlarından yararlanabilirsin.

Remote Çalışma Nedir?

Remote çalışma sistemi; bir işverenin çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı tanımasına verilen isim olarak biliniyor. Bu çalışma sistemi ile çalışan kişiler ofise ya da türev iş yerlerine gitmiyor, ofisten bağımsız bir şekilde çalışmalarını uzaktan çalışma sistem ile yerine getiriyor. Yazılımcılar, anlaşmalı olduğu işletme veya şirket ile bir sözleşme imzalıyor ve bu sözleşmede anlaşılan zaman dilimi boyunca ofise gelmeden, uzaktan faaliyetlerin yürütülmesini sağlıyor. Yazılım sektörü de remote çalışmaya en elverişli sektörlerin başında geliyor. Yazılımcıların remote çalışmaya en yatkın meslek gruplarından biri olma sebeplerinin başında ise teknolojiye olan ilgileri ve aldıkları eğitim geliyor.

Yurt dışında fazlasıyla tercih edilen remote çalışma sistemi, şirketlerin kendi kriterlerine göre uzaktan çalışanını seçmesini sağlıyor. Yazılımcıların da uluslararası deneyim kazanma şansını fazlasıyla artırıyor. Özellikle dil bilen yazılımcılar, bu sistem ile yurt dışına remote çalışma fırsatına sahip oluyor. Böylece daha fazla gelir elde edilebildiği gibi aynı zamanda farklı deneyimlerin de yaşanması mümkün hale geliyor. Aynı zamanda pek çok yazılımcı yurt dışında remote çalışarak döviz üzerinden gelir de elde edebiliyor. Fakat yurt dışında remote yazılımcı olmak istiyorsan yazılım bilginin ve kodlama yeteneğinin yanı sıra yabancı dil bilginin de yeterliliği önemli. Yurt dışında remote çalışmak isteyen kişilerin bu noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

Yurt Dışına Remote Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Remote olarak yurt dışında çalışan yazılımcıların pek çok avantajı bulunuyor. Yazılımcılar için yurt dışına remote çalışma avantajları ise şu şekilde sıralanıyor;
 

  • Remote çalışan yazılımcılar çeşitli ülkeler ile işbirliği yaptıkları için farklı çalışma kültürlerini deneyimleme imkanına sahip oluyor. Bunun yanı sıra farklı bir dil öğrenmek ya da bildikleri dili geliştirmek gibi fırsatları da bulunuyor.
     
  • Çalışma süreci boyunca çeşitli projelerde yer alındığı için deneyim kazanma ve CV’ye çeşitli iş tecrübeleri ekleme gibi avantajlar elde ediliyor.
     
  • Yolda geçirilen bir zaman dilimi olmaması sebebiyle remote çalışmanın en büyük avantajı olan zamandan tasarruf etme şansı yakalanıyor.
     
  • Konumdan bağımsız çalışma imkanı da remote çalışan yazılımcıların avantajları arasında yer alıyor. Birçok farklı ülkeden geniş bir iş ilanı portföyüne ulaşabiliyorlar.
     
  • Yurt dışına remote çalışan yazılımcılar döviz üzerinden gelir elde edebiliyor. Bu durum yurt dışına remote çalışmanın pek çok kişi tarafından tercih edilmesinin nedenleri arasında yer alıyor.
     
  • Remote çalışan yazılımcılar, globale açılabiliyor. Böylece daha fazla kişi tarafından tanınma imkanına da sahip olarak referanslarının artmasını sağlayabiliyor.
     
  • Remote çalışma sistemi sayesinde üreticiliğin de artış gösterdiği düşünülüyor. Fakat bu durum çalışan kişiden kişiye göre değişim gösterdiği görülüyor. Kimi yazılımcılar remote çalışma sisteminde daha üretken olurken kimi çalışanlar ise şirketlerde daha verimli ve hızlı faaliyet gerçekleştirebiliyor.
     

Remote çalışanlara pek çok şirket birbirinden farklı avantajlar da sağlıyor. Kimi şirketler belirli bir saat aralığı verip o saatler aralığında yazılımcıların mesai gerçekleştirmelerini istiyorken kimi şirketler ise işleri verip zaman dilimini çalışanına bırakıyor. Bu aşamada işveren tutumu önem kazanıyor. Özetle remote olarak yurt dışına çalışan yazılımcıların iş avantajları bu şekilde sıralanabiliyor.

Yurt Dışına Remote Çalışma Sürecinde Bilinmesi Gerekenler

Yurt dışına remote çalışma sisteminde merak edilen pek çok detay bulunuyor. Eğer sen de yurt dışında remote çalışmak istiyorsan öncelikle saat farkını göz önünde bulundurmalısın. Yurt dışında pek çok ülkede birbirinden farklı saat dilimleri kullanıldığı için işe başlamadan önce mesai saatlerini ayarlayabileceğin bir ülke seçmende fayda var. 

Yurt dışında remote çalışma sürecin de bilinmesi gerekenler arasında yer alan bir diğer nokta ise maaş oluyor. Çalışacağın yazılım şirketi ile önceden detaylı bir anlaşma yaparak yurt dışından sana yapılacak olan aylık, haftalık ya da proje bazlı maaş miktarını öğrenmelisin. 

Tüm bunlara ek olarak çalışma saatlerini önceden öğrenebiliyor olman da yurt dışına remote çalışma sürecinde bilmen gerekenler arasında yer alıyor. Bu detayları göz önünde bulundurarak yurt dışına remote çalışma imkanlarını değerlendirebilir, memnuniyet duyacağın bir işe başvuru yapabilir ve çalışmaya başlayabilirsin.

 

Yurt dışında remote çalışmayı hayal eden bir yazılımcıysan, kendini geliştirmek ve özgeçmişini güçlendirmek için ücretsiz ve sertifikalı Bootcamp Programlarımıza başvurmayı da deneyebilirsin. Keyifli kodlamalar! :)


Daha Fazla

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu blogumuzda, Java programlama dili hakkında bilgi verirken, onun kullanıldığı alanları, avantajlarını, diğer dillerle farklarını ve Java öğrenme yollarını sunarak Java konusunda kapsamlı bir anlayış kazanacaksınız.
29.04.2024
8 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26