BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıŞirketler
Yeni başlayanlar için 15 Maddede Discord Kullanım Kılavuzu

Yeni başlayanlar için 15 Maddede Discord Kullanım Kılavuzu

Çağımızın yeni iletişim kanalı Discord'da daha efektif kullanımlar için içeriğimiz hazır. İçeriği okuyarak Discord üzerinde sizin gibi teknoloji severler ile iletişime geçebilir, topluluğunuzu büyütebilirsiniz!
Techcareer.net
Techcareer.net
27.11.2023

Yeni başlayanlar için 15 Maddede Discord Kullanım Kılavuzu

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformlarından biri olan Discord, başta oyuncular olmak üzere dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Yazılı ve sesli mesajlaşmalardan görüntülü konuşmalara ve canlı yayınlara kadar pek çok etkinliğin gerçekleştirilebildiği platforma adım atmak istiyorsan, hazırladığımız bu Discord kullanım kılavuzu tam da sana göre. Sen de 15 maddede Discord’un tüm kullanışlı özelliklerini keşfetmeye hazır mısın?

Discord’a Kaydolma ve Platformu Kullanmaya Başlama

Discord kullanımı ücretsiz bir platfom. Tarayıcı, Windows, Mac, iOS, Linux ve Android platformlarında ücretsiz olarak kullanabileceğin Discord’a üye olmak için kişisel bilgilerini ve e-posta gibi bilgilerini doldurduktan sonra hesabını onaylaman yeterli. Ardından kullanmak istediğin platforma uygun indirme aracını kullanarak Discord’u akıllı telefonunda veya bilgisayarında kullanmaya başlayabilirsin.

Doğrulama ve güvenlik seçenekleri için telefon numaranı da kullanabilirsin. Hesabını oluşturarak tüm doğrulama işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Discord’a giriş yapabilir, dünya çapındaki milyonlarca kullanıcının arasına katılarak eğlenmeye başlayabilirsin.

Sunuculara Katılma ve Kanal Oluşturma

Discord hesabının kurulumunu tamamladıktan sonra sunucuları keşfetmeye başlayabilirsin. Oyun, sanat, müzik veya hayal edebileceğin başka herhangi bir konu olsun, ilgi alanlarına uygun sunucuları keşfederek onlara katılabilirsin. Ancak tüm sunucuların katılıma açık olmadığını ve katılım için bir davet linki gerekebileceğini de hatırlatmakta fayda var. Discord sunucuları ile kanalları, sahipleri tarafından özelleştirilerek kapalı ve davet yöntemiyle katılım sağlanabilen bir hale getirilebilir. Bu sunucu ile kanallar için yetkili bir kullanıcıdan davet alman gerekir. Discord sunucunu aşağıdaki gibi farklı amaçlar ve kategoriler için oluşturabilirsin:

  • Oyun
  • Müzik
  • Haber
  • Hobi Grupları
  • Komüniteler

Discord panelinin sol bölümünde yer alan + ikonuna tıklayarak kendi sunucunu oluşturabilir veya davet kodunu girerek bir sunucuya katılım sağlayabilirsin. Discord’un basit, kullanışlı arayüzü sunucu oluşturmak isteyenler için oldukça faydalıdır. Yalnızca birkaç tıkta sunucunu oluşturabilirsin. Kurulum esnasında sunucunun hangi amaca hizmet edeceği gibi küçük sorular, olası özelleştirmeleri basitleştirerek kullanıcılara kolaylık sağlar. Ardından sunucunun adı ile profil resmini girerek kurulum işlemini tamamlayabilirsin.

Mesaj Gönderme ve Emoji Kullanma

Artık bir sunucuda başkalarıyla sohbet ettiğine göre, mesajlaşmanın ayrıntılarına göz atabilirsin. Kısa mesaj gönderme, Markdown ile mesajlarını biçimlendirme, etkili olması için kelimelerini vurgulama gibi yöntemleri kullanarak sohbet etmeye başlayabilirsin. Ayrıca kendini şık bir şekilde ifade etmek için emojileri, tepkileri ve GIF'leri de kullanabilirsin.

Discord’un sohbet bölümünde diğer yaygın sohbet araçlarında olduğu gibi mesajlarını yazarak direkt olarak gönderebilirsin. Direkt mesajlar olarak adlandırılan bölümde diğer Discord kullanıcılarıyla özel olarak mesajlaşabileceğin gibi, devasa sunucularda ve kanallarda anlık olarak çok sayıda kullanıcıyla da sohbet edebilirsin.

Mesajlarında farklı özelleştirme seçeneklerini kullanmak da sohbet etmenin farklı bir yolu olabilir. Örneğin bir bilgisayar oyunu konusunda yazdığın mesajda spoiler olarak tanımlanabilecek bir bilgi vermen halinde, mesajın ilgili kısmını veya tamamını işaretleyerek diğer kullanıcıların mesajı direkt olarak görüntülemesini engelleyebilirsin. Spoiler olarak işaretlenen mesajlarda kullanıcılar, okumak istedikleri takdirde ilgili mesaj bölümlerini görebilir. Ya da mesajında metinleri farklı renk&biçim seçenekleriyle daha etkileyici hale getirebilirsin.

Emojilerin yanı sıra Gif olarak adlandırılan kısa video parçaları da Discord’da sohbet etmenin en keyifli yollarındandır. Hemen her Discord sunucusu, katılımcılara kullanabilecekleri bir kütüphane sunar. Kanal seviyesine göre kullanıcıların kullanabilecekleri bu tür içerikler sınırlandırılabilir. Sohbet etme tercihin hangi yönde olursa olsun, topluluk ve sunucu kurallarına uyarak diğer kullanıcılara karşı saygılı olmayı unutmamalısın.

Sesli ve Görüntülü Aramalar

Sesli ve görüntülü aramalar Discord'un cazibesinin büyük bir parçasıdır. Hem özel görüşmelerde hem de grup sohbetlerinde sesli ve görüntülü aramaları kullanarak arkadaşlarınla daha etkili şekilde iletişim kurabilirsin. Sesli aramaları kullanabilmek için sunucuların ses kanallarına katılman yeterlidir. Varsayılan ayarlarda bu kanallara giriş yapman, otomatik olarak sesli sohbete dahil olmanı sağlar. Ancak dilersen ayarlarını yapılandırarak sesli sohbete katılımda mikrofonunun otomatik olarak devreye girmesini engelleyebilirsin. Sesli sohbetlere ek olarak katıldığın kanallarda video ikonuna tıklayarak kameranı açıp sohbete dahil olman da mümkün.

Sesli ve görüntülü sohbetler oyuncular, ders grupları, toplantılar ve daha pek çok etkinlik için son derece kullanışlıdır. Üstelik tüm bunlara ek olarak sohbet esnasında anlık olarak ekran paylaşımıyapabilirsin. Ekran paylaşımına tıklayarak cihazındaki hangi uygulamayı veya ekranı paylaşacağını seçebilir, canlı yayın ayarlarını özelleştirebilirsin.

Arkadaş Listeni Yönetmek

Arkadaş listen Discord'daki sanal adres defterin olarak tanımlanabilir. Arkadaş ekleme, çıkarma ve arkadaşlık isteklerini yönetme gibi pek çok işlemi gerçekleştirerek Discord’u daha iyi şekilde kullanabilirsin. Toplulukta tanışarak iletişim kurduğun kişileri arkadaş olarak ekleyerek onlarla iletişimde kalabilirsin.

Ayrıca toplulukta karşılaşacağın kötü niyetli kişileri engelleyerek seninle iletişim kurmalarını önlemek için de bu özelliği kullanabilirsin. Arkadaş listeni etkin şekilde yönetmek, Discord’da daha sağlıklı şekilde sosyalleşerek bağlantı kurmanı destekler.

Profili Özelleştirme

Discord profilin diğer kullanıcılar tarafından görüntülenen dijital kimliğindir. Bir avatar (profil resmi) ekleyerek, özel bir durum mesajı ayarlayarak değişiklik yapmak istersen kullanıcı adını güncelleyerek profilini kişiselleştirebilirsin. Ayrıca her sunucu için Nick Name adı verilen takma adını değiştirebileceğini de unutma. Ancak bunun için sunucu sahiplerinin değişime izin vermiş olması gereklidir. Ayrıca kullanıcı profilinde kullanıcı adın görüntülenmeye devam eder.

Bildirimler ve Gizlilik

Bildirimler sayesinde Discord kullanma deneyimini özelleştirebilirsin. Hangi sunucuların ve konuşmaların bildirimleri tetikleyeceğini kontrol etmenin yanı sıra çevrim içi varlığını tam istediğin gibi tutmak için gizlilik ayarlarını ayarlama gibi işlemleri bildirimler ve gizlilik bölümünde düzenleyebilirsin.

Meşgul olduğun veya rahatsız edilmek istemediğin zamanlarda da Discord bildirimlerini sessize alabilirsin. Dilediğin zaman farklı bildirim türlerini almayı seçerek senin için önemli bildirimleri kaçırmadan rahat bir kullanım deneyimi yaşaman da mümkün.

Sunucu Rolleri ve İzinler

Kendi sunucunu çalıştırmayı veya bir sunucuyu yönetmeyi planlıyorsan, sunucu rollerini ve izinlerini anlaman çok önemlidir. Sunucu rolleri, kullanıcılarının sunucu ve kanallar üzerinde belirlenen yetkilere sahip olmasını sağlar. Sunucu bilgilerini düzenlemek, kullanıcıları yönetmek gibi pek çok görev, sunucu rolleri aracılığıyla kullanılabilir.

Sunucu rolleri ile izinleri belirlerken özellikle tam yetki gibi rollerde güvendiğin kişileri yetkilendirmeyi unutma. Nitekim sunucu üstünde tam yetki sahibi olan roller, sunucunun önemli bilgilerini değiştirebilir, onu silebilir, ayrıca kullanıcıları engelleyebilir. Ancak rol ve izinler uygun şekilde kullanıldığında Discord sunucusunun çok daha işlevsel olarak kullanılabileceğini de bilmelisin.

Botlar ve Entegrasyonlar

Discord botları, platformda otomatik mesajlardan yayın bilgilerine veya haber içeriklerine kadar geniş bir alanda kullanılabilir. Discord botlarını sunucuna ekleyerek kullanıcılar için otomatikleştirilmiş bir karşılama mesajı oluşturabilir, tetiklenen mesajlar gösterebilir ve hatta onları sevdiğin müzikleri oynatmak için kullanabilirsin.

Discord botlarını sunucuna eklemek için yetkilendirmeyi tamamlaman ve botların resmi kanalları üzerinden sunucuya davet etme işlemini gerçekleştirmen yeterlidir. Ardından botlar, otomatik olarak belirlenen görevleri gerçekleştirmek için sunucunda aktifleştirilir.

Sunucu Denetimi ve Güvenliği

Güvenli ve dostane bir ortam sağlamak için her sunucunun denetlenmesi gerekir. Kuralları çiğneyen kullanıcıları yasaklama, sessize alma ve raporlama dahil olmak üzere sunucu denetimi için farklı araçlardan yardım alabilirsin. Özellikle kalabalık sunucularda denetim ve güvenlik, çok daha büyük bir öncelik olarak öne çıkar.

Sunucunun güvenliğini sağlamak için bireysel olarak inceleme yapabileceğin gibi AutoMod adı verilen otomatik denetim aracını da tercih edebilirsin. Automod, moderatörler ve yöneticiler uzaktayken dahi sunucuda belirli kelimeleri ve gönderileri filtreleyebilir. İstenmeyen kelimeleri ve sakıncalı olabilecek gönderileri AutoMod sayesinde engelleyebilirsin.

Sunucuları Düzenlemek ve Yönetmek

Kendini birden fazla sunucunun parçası olarak görüyorsan organizasyon çok önemlidir. Sunucu listeni düzenleme, daha iyi kategorilere ayırma için sunucu klasörleri oluşturma ve sunucu ayarlarını verimli bir şekilde yönetme, Discord sunucunu daha ilgi çekici ve işlevsel hale getirebilir. Bunun için topluluğunun ihtiyaçlarını ve yönelimlerini anlaman faydalı olabilir. Moderatörlerle birlikte sunucunu düzenleyerek herkesin keyifli vakit geçirebileceği ve farklı araçlarla deneyimini zenginleştirebileceği bir ortam sunabilirsin.

Sunucu Keşfi

Herkese açık Discord sunucuları, kullanıcıların hobi ve ilgi alanlarına yönelik sunuculara kolay bir şekilde katılmalarını sağlar. Discord panelinin sol bölümünde yer alan pusula işareti sayesinde platformdaki herkese açık sunucuları görüntüleyebilir ve onlara katılım sağlayabilirsin. Ayrıca arama çubuğu yardımıyla direkt olarak ilgi alanlarını, sevdiğin oyunları ve ünlüleri arayarak arama kriterlerine ait açık sunucuları da görebilirsin.

Herkese açık sunucularda daha güvenli bir deneyim için yeşil bir Tick ile ifade edilen doğrulanmış rozetlerine sahip sunucuları veya Discord Ortağı rozetlerine sahip olan sunucuları tercih edebilirsin. Doğrulanmış sunucular, bilgi güvenliği açısından daha doğru bir seçimdir.

Nitro ile Sunucu Destekleme

Nitro adı verilen özel abonelik hizmeti, kullanıcıların Discord’da farklı avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. Hareketli kullanıcı avatarlarından daha yüksek canlı yayın kalitesine kadar pek çok özellik, Nitro sayesinde erişilebiliyor. Ayrıca Discord Nitro, sunucu özelliklerinin artırılması konusunda da önemli bir yere sahip.

Nitro aboneliğine sahip Discord kullanıcıları, üye oldukları sunucuları takviye ederek seviye atlamalarına yardımcı olabiliyor. Bu sayede sunucu için daha fazla kullanım özelliğine erişim sağlanıyor. Ancak abonelik türüne göre kullanıcıların takviye edebilecekleri sunucu sayısı sınırlı.

Mobil Cihazlar ile Bağlantıda Kal

Discord’un mobil cihazlarda da kullanılabildiğinden bahsetmiştik. Akıllı telefon veya tabletin sayesinde Discord sunucunu dilediğin her yerde yönetebilir ve Discord’un neredeyse tüm özelliklerini mobil cihazlarda da kullanabilirsin.

Sesli ve görüntülü görüşme gibi özellikler, desteklenen mobil cihazlarda da hareket halindeyken kullanılabilir. Discord’u aktif olarak kullanmayı planlıyorsan, uygulamayı mobil cihazlarına da yüklemeyi unutma.

Topluluğunu Büyüt

Buraya kadar Discord’u nasıl kullanmaya başlayabileceğini ve platformun özelliklerini aktardık. Bu aşamadan sonra Discord sunucuna diğer kullanıcıları davet edebilir, onların seni bulmalarını sağlayabilir ve büyüyen bir topluluk oluşturabilirsin. Sunucunun bilgili ve ilgili bir moderatör ekibine sahip olması, büyümesi için işini kolaylaştıracaktır. Ayrıca diğer sosyal medya platformlarında ve uygulamalarda da Discord sunucunu öne çıkaracak paylaşımlarda bulunabilir ve daha geniş bir kitleye hitap edebilirsin.

Topluluk demişken, Türkiye’nin Teknoloji Yeteneği Platformu Techcareer.net’den bahsetmemek olmaz. Türkiye’nin genç yetenekleri için devasa bir network ağı oluşturmayı, onları uzmanlaştırmayı ve yeni fırsatlar yaratmayı hedefleyen Techcareer.net, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada dijital yetenek ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Techcareer.net, Bootcamp eğitimleri ve Hackathon etkinlikleri ile farklı alanlarda genç yetenekleri ve işverenleri bir araya getirerek sektöre öncülük ederken teknoloji kariyeri alanında çalışanların ve markaların en büyük destekçilerinden biri haline geliyor. Daha fazla bilgi için techcareer.net adresini ziyaret edebilir ve Discord sunucumuza katılabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

Discord’u birden fazla cihazda kullanabilir miyim?

Discord’u eşzamanlı olmamak kaydıyla desteklenen farklı cihazlarda kullanabilirsin. Aynı anda farklı bir platformdan giriş yapmak istemen halinde aktif oturum bağlantısı kaybedilir.

Discord kanalına nasıl katılabilirim?

Techcareer.net Discord kanalına katılarak büyük bir komünite içinde yer almak için buraya tıklayabilirsin.

Bootcamp eğitimleri ücretli midir?

Techcareer.net adresinde yer alan Bootcamp eğitimleri tamamen ücretsizdir. Üstelik sertifika ve kariyer fırsatları da cabası.

Bootcamp eğitimlerine katılım şartları nelerdir?

  • Teknoloji alanında kariyer yapmayı hedefliyorsan, sene içinde mezun olacaksan veya yeni mezun olmuşsan,
  • İlgili alanın yazılım ve bilgi teknolojileri gibi alanlarında çalışıp kariyerini teknoloji odaklı ilerletmek istiyorsan başvurunu ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsin.

     

Daha Fazla

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu blogumuzda, Java programlama dili hakkında bilgi verirken, onun kullanıldığı alanları, avantajlarını, diğer dillerle farklarını ve Java öğrenme yollarını sunarak Java konusunda kapsamlı bir anlayış kazanacaksınız.
29.04.2024
8 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26