BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
En İyi 8 PHP Framework

En İyi 8 PHP Framework

PHP’nin labirentlerinde kaybolmak yerine, kodların arasında frameworkler ile şık bir dans yapmaya başlayabilirsin! 💃
Techcareer.net
Techcareer.net
30.10.2023

En İyi 8 PHP Framework'ü

Yazılım hayatına yeni başlayanlar “PHP framework nedir?” sorusunun yanıtını merak ediyor olabilir. Günümüzde geliştiricilerin hayata geçirmek istediği projeler için gereksinim duyduğu PHP kodlarını birleştiren kütüphaneye PHP framework adı verilir. Ücretsiz ve açık kaynaklı kod sistemi ile çalışan frameworkler, uygulamaları geliştirmek için kullanılır. Web uygulama geliştirme aşamasında yazılımcıların iş yükü fazladır. Geniş bir kullanıcı topluluğu tarafından kullanılan framework çeşitleri ile yazılımcıların iş yükünü azaltır ve proje geliştirme sürecinde ihtiyaç duyduğu desteği sunar.

En İyi 8 PHP Framework Nelerdir?

Uygulama geliştirmek ve web teknolojileri alanındaki diğer projeleriniz için çeşitli özellikler ile geliştirilen frameworklere ihtiyaç duyabilirsiniz. PHP kodlarıyla geliştirmek istediğiniz projeler için birçok kütüphaneden destek almanız gerekir. Yazılımcıların bu amacını destekleyen ve projenin performansını artıran en iyi frameworkler şöyle sıralanabilir:

  • Laravel: Performansı yüksek olan bu framework ile projelerinizi daha kolay geliştirebilirsiniz. PHP frameworkleri denildiğinde ilk akla gelen Laravel, farklı teknolojiler ile kolay bir şekilde entegre edildiği için üst düzey uygulamalar geliştirirken tercih edebilirsiniz. Model View Controller mimarisi ile geliştirilen bu framework, kullanılabilir arayüzü sayesinde günümüzde çoğu yazılımcı tarafından sıklıkla tercih edilir. Yenilenen PHP 5.3 versiyonunun tüm özellikleri ile entegre olan Laravel, MIT lisansı ile ücretsiz bir şekilde kullanılır. Laravel frameworkü, Türkçe kaynak açısından oldukça zengindir. Gelişmiş bir template engine sunan Laravel, arka planda asenkron görevler çalıştırabildiği için verimi ve performansı açısından oldukça yüksektir.
     
  • Symfony: Fabien Potencier tarafından 2005’te yayınlanan Symfony, ücretsiz bir framework uygulamasıdır. En başarılı framework türleri arasında ilk üçte yer alan Symfony, kullanışlı bileşen özellikleri ile yazılımcılara tam bir performans başarısı sağlar. Öğrenilmesi son derece kolay olan Symfony uygulaması, otomatik test özelliği sayesinde yazılımcıların projelerini diledikleri şekilde kontrol edebilmelerine yardımcı olur. MySQL, MongoDB, PostreSQL ve NoSQL gibi veritabanlarını destekleyen Symfony uygulaması, gelişmiş ve zengin bir komut işleme sistemine sahiptir. Bla Bla Car, eMAG, National Geographic ve TED web siteleri, geniş bir kullanıcı topluluğu tarafından kullanılan Symfony ile yapılan örneklerdir.
     
  • Codelgniter: PHP kullanmaya başlayan yeni yazılımcılar için en uygun seçenek olan Codelgniter, PHP 5.1.6 sürümü ve üzerini destekleyebilir. Zengin bir kütüphaneye sahip olan Codelgniter çerçevesini kullanarak az sayıda kod ile projenizi geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz. Zengin bir dökümantasyon desteği sunan Codelgniter, MySQL, MS SQL, Oracle, ODBC ve SQLite veritabanlarını destekler. Açık kaynak kod desteği ile ücretsiz bir şekilde kullanılan Codelgniter, ortalama 2 MB gibi bir alanda kaynak kod çalıştırır. Güvenlik açısından güçlü özellikler sunan bu yazılım ile yüksek performanslı uygulamalar geliştirebilirsiniz. MVC mimarisi ile geliştirilen Codelgniter, temiz URL oluşturmak ve tema dili öğrenmeden proje geliştirmek isteyenler için oldukça uygun bir seçenektir. Codelgniter ile tasarlanan ünlü web siteleri; Nissan, Buffer, Feedcump ve Casio Computers gibi örneklerle öne çıkar.
     
  • FuePHP: Dan Horrigan tarafından 2010 yılında geliştirilen FuePHP, diğer framework çeşitlerine kıyasla yenidir. Açık kaynaklı bir kod sistemi ile çalışan yazılım, PHP7 ile uyumlu çalışır. MySQL, PDO, MySQLi veritabanlarını destekleyen FuePHP, HMVC desteği sunar. Güvenilir bir geliştirme ortamı sağlayan FuePHP, nesneye yönelik bir yaklaşım sunar. CLI komut satırı sunar ve geniş bir kullanıcı topluluğu tarafından kullanıldığı için yazılımcıların istediği desteği anında vermeye hazırdır. Küçük bir kütüphane desteği bulunan bu framework ile hata ayıklama ve proje geliştirme aşamaları son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Kod programlama işlemi oldukça kolay olan FuePHP, başarılı bir dökümantasyon desteği sunar. HMVC desteğiyle performans sağlayan FuePHP ile tasarlanan ünlü web siteleri; aotak.me, teleportz.com.ar ve bushidotickets.com’dur.
     
  • CakePHP: Michal Tatarynowicz tarafından 2005 yılında geliştirilen CakePHP, açık kaynaklıdır. Ticari web uygulama geliştirmek amacıyla kullanılan CakePHP, en başarılı frameworkler arasında yer alır. SQLite 3, SQL Server 2018, Oracle ve MySQL 5 veritabanlarını destekleyen CakePHP, yeni versiyonları ile birçok güncellemeler içerir. Oldukça geniş bir kompetent sistemi sunan CakePHP, Ruby on Rails sistemi baz alınarak tasarlanır. Kullanıcı dostu bir arayüz ve forma sahip olan CakePHP, hızlı proje geliştirmek isteyenler için ideal bir seçenek oluşturur. Esnek cache özellikleri sunar ve bağımsız birçok kütüphaneden destek alarak çalışır. CakePHP ile tasarlanan ünlü web siteleri; followmy.tv, educationunlimited.com, mapme.com ve mygasfeed.com gibi örneklerdir.
     
  • Yii2: 2006 yılında tasarlanan Yii2’nin ilk versiyonu Qiang Xue tarafından geliştirilir. Ardından 2008 yılında 1.00 sürümü ile güncellenerek kullanıma açılır. Pratik bir şekilde kurulma özelliği bulunan Yii2, en başarılı framework çeşitleri arasında yer alır. Web 2.0 uygulamaları için açık kaynaklı bir kod sistemi ile çalışan Yii2, MySQL, CUBRID, Oracle, SQLite ve MSSQL gibi veritabanlarını destekler. Yazılımcıların gereksinim duyduğu kodları başarılı bir şekilde çalıştırır ve güvenilir web siteleri tasarımı için oldukça uygun bir seçenektir. Kendi kütüphane sistemi dışında harici kütüphanelerden de destek alabilir. Basit kodlama sistemi sayesinde kontrol mekanizması oldukça gelişmiştir. Geniş bir topluluk tarafından kullanılır ve bileşen tabanlı bir mimariye sahiptir. Hızlı ve performansı yüksek olan Yii2 ile geliştirilen ünlü web siteleri, vice.com, realself.com, noisey.com ve stay.com’dur.
     
  • Zend: Zend Technologies tarafından kurulan bu framework MVC tabanlıdır. Kompetent tabanlı yapısı sayesinde kullanmak istediğiniz işlevlere odaklanmanıza yardımcı olur. Farklı kütüphanelerden destek alarak çalıştırılan Zend framework, yazılımcıların projelerini kolay bir şekilde geliştirmelerini sağlar. Zend diğer platformlar ile kolay bir şekilde entegre edilebilir. Pgsql, Sqlite, Pdo_Pgsql ve Mysqli gibi veritabanlarını destekler ve nesneye yönelik bir programlama desteği sunar. Yazılımcıların yalnızca ihtiyaç duyduğu özellikleri kullanabilmesini sağlayan Zend, geniş bir topluluk tarafından kullanıldığı için istenilen zamanda destek alınabilir. HTML5 geliştirmeye uygun olan Zend ile geliştirdiğiniz kodu başka projelerde kullanabilirsiniz. Bu çerçeve ile geliştirilen ünlü web siteleri arasında drako.it, intuit.ru, supermarket.am ve disneyparks.disney.go.com gibi isimler bulunur.
     
  • Phalcon: C programlama diliyle yazılan Phalcon, hızlı bir altyapıya sahip olmakla birlikte en popüler framework türlerinden biridir. MVC tabanlı bir uygulama olan Phalcon, açık kaynaklı bir kod sistemine sahip olduğu için BSL lisansı ile ücretsiz olarak kullanılabilir. Performansı yüksek uygulamalar geliştirmeyi amaçlayan kişiler için tasarlanan yazılım, MVC mimarisi ile geliştirilmiş ve kaynak kod bakımından oldukça hafiftir. Az bir sistem kaynağı tüketerek çalışan Phalcon, yazılımcılara yalnızca ihtiyaç duyduğu kütüphane ve modül kullanma fırsatı sunar. Başarılı bir dökümantasyon desteği ile template engine desteği de sağlar. Performans olarak arzu edilen başarı beklentisini karşılayan Phalcon ile tasarlanan ünlü web sitelerine örnek olarak DescontoCupom, Socialveo, Learny Online ve Outsmart gibi isimler verilebilir.

 

PHP framework'leri hakkında edindiğin bu bilgiler, teknoloji alanında kariyer yapma yolunda sadece bir adım. Techcareer.net'in "Kariyer Rehberi" ile teknoloji alanında farklı kariyer yollarını keşfedebilir ve hangi alanda ilerlemen gerektiğine dair rehberlik alabilirsin. Hayallerindeki kariyere ulaşman için sana en uygun bilgileri sunmayı amaçlayan rehberimize göz atmanı tavsiye ederiz!


Daha Fazla

Bootstrap Nasıl Öğrenilir?

Bootstrap Nasıl Öğrenilir?

Bu blogumuzda, Bootstrap öğrenme ve kullanımına yönelik kapsamlı bir rehber edineceksin ve bu çerçeveyi etkin bir şekilde kullanmaya başlaman için pratik adımlar öğreneceksin.
13.09.2024
5 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu olarak 31/08/2024 – 30/08/2027 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 26/07/2024 tarih ve 16398069 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26