BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıŞirketler
ImagiCharm ile Kodlama Öğren!

ImagiCharm ile Kodlama Öğren!

İmagiCharm nedir ve neler öğrenebilirsiniz? Hadi daha yakından inceleyelim!
Techcareer.net
Techcareer.net
05.04.2023

İmagiCharm ile Kodlama Öğren! 

Kodlama, bilgisayar komutlarını bilgisayarın anlayabileceği bir forma dönüştürme işlemidir. Her web sitesi ve uygulama, programcıların yazmış olduğu kodlar ile çalışır. Ancak kodlamayı kullanmak için kendinizi teknoloji ile sınırlandırmamalısınız. Günümüzde farklı departmanlarda lisans yapmış olsalar da çoğu kişi yazılıma yöneliyor ve kodlama alanında eğitimler alıyor. Aynı zamanda her yaşta insan öğrenebilir ve işinde kullanabilir. Bu yazıda imagiCharm nedir sorusunun cevabını ayrıntılı şekilde bulacaksınız. 

Kodlama Nasıl Çalışır?

Tüm kodlar bir makine içerisinde belirli bir görevi gerçekleştirme bilgisiyle yerleştirilir. İnternet kullanımında her an içerisinde, cihazınız ikili taban dizilimli kodlama sistemini kullanır. Bilgisayarınızda internet tabanlı açılan sayfaların giriş ve çıkışlarının söyleyen bir “1” ve “0” dizilerini kullanır. Bu verileri depolaması ve bilgileri işlemek için güvenli bir yoldur . Bu işlemlerin Python, JavaScript ve Java  gibi üst düzey programlama dillerinde daha etkili ve hızlı olarak gerçekleştiği görülür.  Yazılım dillerinden her biri farklı kullanımlar için tercih edilir. Fakat temelde tüm yazılım dilleri insan konuşmasını internete çeviren ve ikilik tabanlı düşük seviyeli bir dile çeviren kodlar bütünüdür.  Yazılımcılar ve geliştiriciler de bu bahsedilen üst düzey programlama dillerini kullanarak bilgisayarlardan çıktı almak için belirli kodlar girerler.

Kodlama Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

  • Teknoloji dışındaki endüstriler kodlamanın faydalarını kabul ediyor ve hatta ilkokulda bile öğretiliyor. Bu yüzden kodlama eğitimi almak teknoloji içerisinde bir kariyere adım atmanın ilk adımı olur.
     
  • Kodlama, teknolojiyi anlamanıza yardımcı olur.
     
  • Problem çözme becerilerini geliştirir.
     
  • Kodlama günümüzde evrensel bir dildir.
     
  • Teknolojinin hızlı gelişimi ile neredeyse her sektörde kodlamaya ve yazılıma ihtiyaç duyulur bu yüzden kodlama bilmek kariyer seçimlerinizde geniş yelpaze sunar.

İmagiCharm Nedir?

Teknoloji şirketleri ve teknolojiye duyulan ilgi konusunda cinsiyet farkı bilinen bir sorundur. Girls Who Code'a göre, kadın bilgisayar bilimcileri ve yazılımcıları sayısı 1995'ten bu yana %10'dan fazla düştü ve 13 ile 17 yaş arasındaki birçok genç kız teknolojiye ve yazılıma olan ilgisini kaybetti. Daha fazla genç kızın kodlamaya ilgi duymasını sağlamak için, imagiLabs adlı kadın liderliğindeki İsveçli bir girişim, genç kadınlara imagigirls ismiyle eğlenceli ve oyunlaştırılmış bir şekilde kodlamayı öğreten akıllı bir anahtarlık ve uygulama başlattı. imagiCharm, kadınlar için kodlama eğitimi sağlayan doğrudan cep telefonlarından özelleştirmeleri için tasarlanmış renkli bir aksesuardır. İmagiCharm, 12 ila 16 yaş arası kızlar için tasarlanırken, programlama yoluyla yaratıcılıklarını keşfetmek ve geleceği teknolojiyle şekillendiren herkesin kullanabileceği bir üründür. Kullanımı kolay, taşınabilir ve taşımanın pek çok farklı yolu bulunur. İmagiCharm sırt çantalara, cüzdanlara veya ceketlere takılabilir ve gün içerisinde kolaylıkla taşınabilir. Anahtarlara bağlanabilir, kolye, saç bandı ve hatta küpe şeklinde takılabilir. Her gün farklı şekilde kullanılabilen hepsi bir arada bir aksesuardır.

İmagiCharm’da Neler Öğrenebilirsiniz? 

Tasarımcılar ve yazılımcılar, imagiCharm'ı tamamlamak için keyifli bir mobil deneyim sunuyor. Program kullanıcılarına python yazılım dilini öğretiyor. Şirket, imagiCharm ile birçok genç kullanıcıya kendi tasarımlarını yaratma imkanı ve aynı zamanda bunu programlamanın en eğlenceli yoluyla sağlamayı keyifli bir öğrenme süreci çerçevesinde sunuyor. Başlangıç düzeyinden ileri düzey derslere kadar, Python'da programlamayı öğrenecek ve imagiCharm ile kodlama öğrenirken anında geri bildirim alacaksınız. Oyunlaştırılmış ve eğlenceli, harika ve karmaşık tasarımlar oluşturmak için programlamayı kullanmanın akıllı yollarını öğrenirken her adımda yeni bir kilidi açabilirsiniz. İmagiLabs uygulamasındaki Python kodlama ortamından şekiller, animasyonlar, küçük oyunlar veya program bildirimleri oluşturabilirsiniz. Tasarımınızı tamamladıktan sonra yazmış olduğunuz kodun doğru olup olmadığını kontrol edebilir ve hataları aynı bir geliştiricinin yaptığı gibi ayıklamayı öğrenirsiniz. Yarım bıraktığınız dizaynlarınıza daha sonra geri dönmek için kaydedebilirsiniz. Teknolojiye ilginizi paylaşan diğer kişiler ile tanışabilir ve dizaynlarınızı topluluklarda sergileyebilirsiniz. Birbirinizin kodunu beğenebilir, yorum yapabilir, etiketleyebilir ve hatta deneyebilirsiniz. Diğer kullanıcılara daha karmaşık kodlamalarda yardımcı olabilir ve birlikte yeni fikirler üretebilirsiniz.


Daha Fazla

En İyi React Podcastleri Listesi

En İyi React Podcastleri Listesi

Bu blogumuzda, React geliştiricileri için en iyi podcastleri keşfedecek, Techcareer.net'in podcast serisini öğrenecek ve iş ilanlarına nasıl başvuracağınız konusunda bilgi edineceksiniz.
19.04.2024
8 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26