BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıŞirketler
Slack Nedir?

Slack Nedir?

Bulut tabanlı bir iş birliği ve iletişim uygulaması olan Slack'ı kullanım amaçları ve işlevselliği doğrultusunda daha yakından tanıyalım.
Techcareer.net
Techcareer.net
9.01.2023

Slack Nedir?


Bulut tabanlı bir iş birliği ve iletişim uygulaması olan Slack, anlık mesajlaşma özelliği sayesinde sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında yer alır. Slack uygulaması, anlık mesajlaşma özelliğinin yanı sıra görüntülü/sesli görüşme, dosya paylaşımı ve çeşitli uygulamalarla entegre bir şekilde çalışma fırsatı sunar. Slack uygulamasının desteklediği entegrasyonlar arasında; Trello, Dropbox, Google Drive, GitHub ve Box yer alır. 

Kanadalı Stewart Butterfield tarafından 2013 yılında piyasaya sürülen Slack, kapsamlı özellikleri ile dikkat çekiyor. İngilizce kökenli bir kelime olan Slack; ‘’Slearchabe Log of All Conversation and Knowledge’’ kelime grubunun baş harflerinin bir araya gelmesi ile ortaya çıkıyor. ‘’Bee Less Busy’’ mottosu ile faaliyetlerini sürdüren Slack, özellikle home office olarak tanımlanan evden çalışma sisteminde tercih edilen ilk uygulamalardan biri oluyor. Özellikle son zamanlarda kullanıcı portföyü oldukça genişleyen Slack uygulamasının sahip olduğu özellikler, uygulama kullanımını çok daha câzip bir hale getiriyor.

Neden Slack Kullanılmalı? 


Basit arayüzü ve çok yönlü özellikleri ile dikkat çeken Slack uygulaması, sahip olduğu özellikler ile kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunuyor. Pek çok farklı işlemi aynı anda gerçekleştirebilmenize olanak sunan Slack özellikleri işte şu şekilde sıralanıyor:


Her Sohbet İçin Farklı Bir Kanal: Slack uygulaması ile farklı iş dalları için farklı sohbet kanalları açabilmeniz mümkün. Belirlenen iş alanı doğrultusunda açılan kanallar arasında takım üyeleri arasında bilgi alışverişi yapılabilirken, aynı zamanda çeşitli konular hakkında bilgi alışverişi yapılabiliyor. Aynı zamanda kanallar belirlenen kullanıcılar için açık ya da gizli hale getirilebiliyor. 


Sürükle Bırak ile Veri Paylaşımı: Slack uygulaması hızlı bir şekilde mailleşme imkânı da sunuyor. E-mail’e göre daha hızlı olduğu belirlenen Slack; dosyalarınızı, resimlerinizi, PDF benzeri çeşitli formatlardaki belgelerinizi oldukça kolay bir şekilde paylaşmanızı sağlıyor. Dilediğiniz belge ya da verileri Slack uygulaması üzerinde ‘’Sürükle Bırak’’ işlemini gerçekleştirerek paylaşabilirsiniz. 


30+ Programlama Dili: Slack programı kullanımı sırasında yazılmış olan kodları eksiksiz ve hatasız bir şekilde paylaşmak mümkün hâle geliyor. Bilişim, yazılım gibi sektörlerde oldukça önemli bir yere sahip olan kod paylaşımı hususu, Slack uygulamasında bulunan 30’dan fazla programlama dili ile eksiksiz bir şekilde gerçekleştiriliyor. 


Sık Kullanılan Araçlar ile Uyum: Slack uygulaması oldukça sık bir şekilde kullanılan araçlar ile entegre halinde olabilmesi ile de dikkat çekiyor. Bu araçlar arasında BitBucket, Dropbox, Google Hangouts, GitHub ve Google Drive bulunuyor. Slack uygulamasının entegre özelliği sayesinde belirtilen araçlarda yaşanacak olan olaylar, kendi bünyesinde de sorunsuz bir şekilde değerlendirilebiliyor. 


Ayarlama ve Arşivleme: Slack ne işe yarar sorusunun cevaplarından biri de mesaj arşivleme ve mesajlar arasında arama yapabilme özelliği oluyor. Slack uygulaması üzerinde 10.000 adet mesajı dahi arşivleyebilir, aynı zamanda mesajlarınız arasında arama yaparak daha önceki mesajlarınıza ulaşabilirsiniz. 


Sesli ve Görüntülü Sohbet İmkânı: Slack uygulamasının arayüzünde datalarınıza hâkim olurken aynı zamanda sesli ve görüntülü bir şekilde sohbet etme özelliğinden de yararlanabilirsiniz.

 
Dil Desteği: Slack uygulamasında 6 farklı dil desteği bulunuyor. Pek çok dili destekleyen Slack uygulaması ile yurt içindeki ve yurt dışındaki takım arkadaşlarınız ile sorunsuz bir şekilde iletişime geçebilmenize olanak veriliyor.

Slack Nasıl Kullanılır? 


Slack nedir nasıl kullanılır sorusu pek çok kullanıcı tarafından merak ile araştırılıyor. Slack uygulaması bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi çeşitli teknolojik donanımlar ile birlikte sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Peki, Slack nasıl kullanılır? Slack uygulamasını etkili bir şekilde kullanabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. 


Çalışma Alanı Oluşturma: Slack nasıl kurulur? Slack uygulaması üzerinde çalışma alanı oluşturmak için ilk olarak Slack mobil uygulamasına ya da Slack web sitesine gitmeniz gerekiyor. Bahsedilen işlemi tamamladıktan sonra şahsınıza ait e-mail adresinizi giriş yapmanız ve ardından “Create a Workspace” butonuna tıklamanız gerekiyor. Ardından şirket ya da takım ismini, kimlerin olacağını ve ne üzerinde çalıştığınızı belirterek bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz. 


Slack Yöneticisi Olma: Slack üzerinde takım oluşturduğunuz takdirde ilgili çalışma alanının kurucusu vasfına sahip oluyorsunuz. Yönetici olarak faaliyetlerinizi sürdürürken kanalınızı düzenleyebilir, entegre edilecek olan uygulamalı belirleyebilir ve çalışma kurallarını düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda oluşturduğunuz kanala ekip arkadaşlarınızı davet edebilir ve ekip arkadaşlarınızla özel bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.

 
Slack Takımına Üye Olma: Slack takımlarına üye olmak isteyen kullanıcıların karşısına iki farklı seçenek çıkıyor. Bu seçeneklerden ilki ve en çok tercih edileni; takım yöneticileri ve takım sahibi tarafından davet alma işlemi ile mümkün oluyor. Yöneticiler tarafından davet aldığınız takdirde mail adresinize davet maili ulaşıyor. Davet mailini açtıktan sonra ilk olarak ‘’Join Team’’ butonuna basmalı, ardından sayfada karşınıza çıkan aşamaları eksiksiz bir şekilde tamamlamalısınız. Kullanıcı adınızı da belirledikten sonra ‘’Next’’ butonuna basarak şifrenizi belirleyebilirsiniz. Bahsedilen işlemleri eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra Slack uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz. Slack takımını üye olmak için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek ise takım kurucusuna davet isteği yollamak.

Slack Uygulamasının İş Hayatında Sağladığı Avantajlar Nelerdir? 


Teknolojinin gelişmesi ile dijital dünyaya olan ilgi her geçen gün daha da artış gösteriyor. Özellikle evden çalışma sisteminin ilgi gördüğü global dünya düzeninde iş hayatını kolaylaştıran uygulamalara sıklıkla ihtiyaç duyuluyor. Slack uygulaması da iş hayatında sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biri oluyor. Peki, Slack uygulamasının iş hayatında sağladığı avantajlar neler? Slack uygulamasının iş hayatında sağladığı avantajlar şu şekilde sıralanıyor:


● Slack uygulaması, takım liderlerine genel ve özel kanallar oluşturma imkânı sunuyor. Böylelikle iş hayatındaki farklı dallar için özel kanallar oluşturulabiliyor ve bu kanallar, ekiplere göre özel bir şekilde ayrılabiliyor. 


● Slack uygulaması üzerinde oluşturulan kanalların sorunsuz bir şekilde paylaşılabilmesi mümkün. Bu noktada kanal paylaşma işlemi ile iş ortaklarına, müşterilere ve firmalara ulaşmak çok daha kolay bir hâle geliyor. 


● Mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü arama imkânı sunan Slack uygulaması, iş faaliyetlerinizi sürdürürken başka bir alternatif aramak ile vakit kaybı yaşamanızı önlüyor. 


● Slack uygulaması üzerinde oluşturulan kanallarda paylaşılan bilgilere ekibinizde yer alan herkes ulaşabiliyor. Böylelikle bilgi akışı eksiksiz bir şekilde sürdürülebiliyor. 


● Slack uygulamasına entegre olan uygulamalar sayesinde veri ve belge paylaşımını eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilmenize olanak sağlanıyor. 


● Slack uygulamasında yer alan görevlendirme özelliği sayesinde belirlediğiniz iş için en doğru kişileri sorunsuz bir şekilde seçebilmenize imkân sağlanıyor. 


● Kapsamlı güvenlik önlemleri sayesinde veri ve belgeleriniz en güvenli şekilde saklamanıza imkân tanınıyor. Gizlediğiniz bilgiler yalnızca doğruladığınız kişiler ve onayladığınız şirketler tarafından görüntülenebiliyor.

Slack Uygulamasının Türkçe Desteği Var Mı? 


Slack uygulaması nedir sorusunun cevabını arayan pek çok kullanıcı, uygulamanın Türkçe dilinin destekleyip desteklemediği hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Slack uygulamasında İngilizce, Almanca ve Fransızcanın da dahil olduğu toplam 6 dil bulunuyor. Fakat uygulamada Türkçe desteği bulunmuyor. Dolayısıyla pek çok kullanıcı İngilizce dilini tercih ediyor. Siz de dilediğiniz dillerden birini tercih ederek Slack uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.
 


Daha Fazla

En İyi React Podcastleri Listesi

En İyi React Podcastleri Listesi

Bu blogumuzda, React geliştiricileri için en iyi podcastleri keşfedecek, Techcareer.net'in podcast serisini öğrenecek ve iş ilanlarına nasıl başvuracağınız konusunda bilgi edineceksiniz.
19.04.2024
8 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26