BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıEğitimlerŞirketler
Yazılımcılar İçin 5 Dizi/Film Önerisi

Yazılımcılar İçin 5 Dizi/Film Önerisi

Gözlerini ekrandan alamayacağın, hatta belki de kod yazmaktan alıkoyacak "Yazılımcılar İçin 5 Dizi/Film Önerisi" ile karşındayız! Bilgisayar başında geçirdiğin sürenin rekortmeni olmak için hazır mısın?
Techcareer.net
Techcareer.net
2.08.2023

Yazılımcılar İçin 5 Dizi/Film Önerisi

Yazılım ve programlama dünyası çok geniş ve sürekli gelişme gösteren bir dünyadır. Günlük hayatımızda birçok kez karşımıza yazılım, kodlama, algoritma gibi birçok kavram çıkar. Gerek yazılım dünyasında bu kavramları anlamak ve öğrenmek isteyenler için, gerekse yazılım dünyasına adım atmak ve kendisini geliştirmek isteyen yazılımcılar için yazılım ile ilgili filmler ve diziler popülerdir. Aynı zamanda yazılıma ilgi duymayan fakat tesadüfen teknoloji odaklı filmler ve diziler izleyen kişiler de bu film ve diziler sayesinde motivasyon kazanıp yazılım dünyasını merak etmeye ve adım atmaya başlar.

Yazılımcıların Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Dizi/Film

Dünyada ve ülkemizde yazılım ve teknoloji temalı birçok dizi ve film bulunur. Yazılımcılar bu dizileri ve filmleri izleyerek hem ufuklarını açabilir hem de çok kapsamlı olan yazılım alanında bilmedikleri konular hakkında bilgi sahibi olabilir. İşte gerek yazılım alanına yeni adım atacak kişilerin ve profesyonel yazılımcıların gerekse yazılım alanına sadece ilgi duyan kişilerin mutlaka izlemesiniz düşündüğümüz 5 dizi ve film:
 

  • Westworld: Yazılım dizileri denildiği zaman ilk akla gelen dizilerden biri olan Westworld dizisinde teknolojik gelişmelerin sonunun nereye kadar gideceği ve bu gelişimin dezavantajlarının neler olabileceği üzerinde durulmuştur. Westworld adındaki eğlence parkını merkeze alan dizide özellikle yapay zekanın doğması ve ilerlemesiyle birlikte günahın nasıl olacağı konusundaki merak işleniyor. Gelecek yıllarda geçen ve özellikle zengin insanların ziyaret ettiği Westworld Park’ta olayların kontrol edilememesi ile ortaya çıkan macera aktarılmaktadır. Yalnızca önemli ziyaretçilerin katılım sağlayabildikleri oyunlarla dolu olan bu parkın Vahşi Batı teması sunan bölümünde bir sorun yaşanıyor ve bu sorunla beraber peşlerinde keskin nişancı olan zengin kişiler eğlenmeyi bırakıp hayatta kalmaya çalışıyorlar. Westworld dizisi sayesinde yapay zekanın kontrolden çıkacağı zaman insanlığa ne gibi zararlar verebileceği anlaşılmıştır.
     
  • Social Network: Her birimiz günlük yaşantımızda zaman zaman motivasyonumuzu kaybetmekteyiz. Motivasyonlarını kaybettikleri zaman yazılımcıların izlemesi gereken filmler listesinin en başında yer almakta olan Social Network filmi Facebook’un sıfırdan kuruluşunu ve Mark Zuckerberg’in Facebook’un kurulumu tamamladıktan sonra yaşadığı yasal sorunları işlemekte. Filmde sadece klasik bir başarı öyküsü ele alınmamaktadır. Facebook’un fikir oluşum aşamasından itibaren süreç içerisinde geçirdiği tüm zorluklar da işlenmiştir. Filmde Mark Zuckerberg mükemmel ve hatasız bir insan olarak işlenmemiş her insan gibi Mark Zuckerberg’in de eksik ve yanlış yanlarının olduğuna değinilmiştir. Bu durum da filmi oldukça gerçekçi bir hale getirmiş ve bir başarı öyküsünü işleyen bu film özellikle yazılımcılarda gereken motivasyonu sağlamaktadır.
     
  • Mr. Robot: Kodlama filmleri ve dizileri denildiği zaman ilk duyduğumuz dizilerden biri olan Mr. Robot’ta genç ve günümüzde yaşayan bir programcı olan Elliot’ın draması anlatılmaktadır. Anti sosyallik rahatsızlığından dolayı güçsüz bir duruma düşmüş olan Elliot, insanlarla iletişim kurmanın tek yolunun insanları hacklemek olduğuna karar verir ve yeteneklerini sevdiği insanları korumak amacıyla bir silah olarak kullanmaktadır. Dizide kendisini bir tarafta çalıştığı siber güvenlik şirketi ile diğer tarafta çok uluslu şirketleri çökerten bir yeraltı örgütü arasında kalmış bir şekilde bulunan Elliot’ın yaşadığı süreç işlenmektedir.
     
  • Person Of Interest: Yazılımcı filmleri ve dizileri denildiği zaman karşımıza ilk çıkan dizilerden biri olan Person Of Interest’te zengin ve saygın bir iş adamı olan Mr. Finch’in suçları önlemeyi amaçlayan bir bilgisayar yazılımı geliştirmesi işlenmektedir. Geliştirdiği yazılımı tek başına hayata geçiremeyeceğini fark eden Mr. Finch yazılımı hayata geçirebilmek için bir yardımcıya ihtiyaç duymaktadır. Mr. Finch yaptığı derin araştırmalar sonucunda ölü gözüken eski CIA ajanı Reese ile tanışmış ve ortak olmaya karar vermiştir. Hem zeki hem de çalışkan olan bu ikili birbirinden farklı suçları önlemek için çalışmaya başlamışlardır ve dizide bu süreç işlenmektedir.
     
  • Uncanny: Yapay zeka filmleri arasında en çok izlenilen filmlerden biri olan Uncanny’de dünyanın en gelişmiş yapay zekasını geliştiren bilim insanının bir gazeteciyle ilişki yaşamaya başlaması ve bu durumu yapay zekanın kıskanması işlenmektedir. Yapay zeka bilim insanını kıskanmaya başlayarak insani davranışlar sergilemeye başlamıştır ve bu davranışlar giderek sertleşmiş ve itaatsizlik eylemleriyle beraber bilim insanının hayatını tehdit etmeye başlamıştır. 
     

Yukarıdaki filmler ve diziler en iyi yazılım filmleri ve dizileri başlığı altında karşımıza en çok çıkan film ve dizilerdir. Yazılım dünyası her gün yeni bilgilerle ve gelişmelerle karşılaşmakta olup bu durum yazılım dünyasında yeni film ve dizilerin çıkmasını da sağlamaktadır.

 

Ve işte, yazılımcılar için muhteşem 5 dizi/film önerimizle sona geldik! Dikkat ettin mi, bu filmler ve dizilerdeki kahramanlarımız nasıl da bilgisayar ekranlarına hükmediyorlar? Peki, onların yerinde olmak, kodların sihirli dünyasını fethetmek istemez miydin? Eğer kalbinde bir yerlerde bir Elliot veya David uyandıysa, techcareer.net sana bu konuda yardımcı olabilir! Hemen ücretsiz yazılım eğitimlerimiz olan Bootcamplere katılabilir, bir yazılım ustası olma yolunda ilk adımını atabilirsin. Ayrıca hatırlatalım, teknoloji iş ilanlarımızın olduğu sayfamızı ziyaret ederek, hayalini kurduğun pozisyon için bir adım öne geçebilirsin. Hadi, film ve dizi kahramanlarının yerine geçme vakti!


Daha Fazla

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Oyun Nasıl Yapılır? Oyun Kodlama Hakkında Her Şey

Bu blogumuzda, oyun geliştirme süreci hakkında temel bilgiler sunarken, okuyuculara oyun geliştirme alanında kariyer yapmak için hangi becerilerin gerektiğini ve iş arama sürecinde nelere dikkat etmen gerektiğini öğreniyor olacaksın.
17.05.2024
6 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26