BootcampHackathonHiring ChallengeTüm Etkinlikler
İş İlanlarıŞirketler
Yazılım Öğrenebileceğiniz 15 Youtube Kanalı

Yazılım Öğrenebileceğiniz 15 Youtube Kanalı

Yazılımı hem öğrenirken hem de eğlenmek oldukça mümkün! Bugün sizlere yazılım öğrenebileceğiniz en güzel 15 Youtube kanalını derledik!
Techcareer.net
Techcareer.net
4.12.2023
8 Dakika

Yazılım Öğrenebileceğiniz 15 Youtube Kanalı

Programlamaya başlarken yazılım kitapları ve dokümantasyon okumak oldukça yararlı olsa da ilk aşama için biraz sıkıcı olabilir. Kodlamaya başlamak ve yazılım temellerini öğrenmek için kullanabileceğin yüzlerce kaynak arasından seçim yapmak da kafa karışıklığına yol açabilir. YouTube üzerinden yazılım öğrenmek ise oldukça pratik ve eğlencelidir. Video eğitimleri şeklinde kategorize edilen oynatma listeleri sayesinde videoları sıralı olarak listeleyebilir, eğitimlerini kolayca organize edebilirsin.

Youtube hem yazılıma sıfırdan başlamayı düşünenler hem de belli konularda becerilerini geliştirmek isteyenler için harika bir öğrenme platformudur. Eş zamanlı kodlama yapabilme kolaylığı da herhangi bir konuyu video akışı içinde daha hızlı bir şekilde keşfedebilmene yardımcı olur. Sen de Youtube yazılım kanalları sayesinde uzmanlaşmayı istediğin herhangi bir konu hakkında onlarca içeriğe kolayca ulaşabilirsin.

En İyi Yazılım Youtube Kanalları

Yazılım öğrenmek için Youtube kanalları arasında seçim yapmakta zorlanıyor musun? Endişelenmene hiç gerek yok, çünkü bu herkesin başına gelir. En iyi yazılım kanalları arasında gezinirken bir konudan diğerine geçmen ve bazen de kafanın karışması normaldir. Bu süreci daha pratik bir şekilde yönetebilmek için en çok keyif aldığın videolardan başlayabilir, yetersiz olduğunu düşündüğün alandaki eğitimler için daha spesifik aramalar yapabilirsin. Hadi gel, bu yolculukta sana yardımcı olacak en iyi 15 yazılım kanalına yakından göz atalım.

1. FreeCodeCamp

FreeCodeCamp, herhangi bir yazılım diline başlamak için takip edebileceğin en ideal Youtube kanallarından biridir. Yüzlerce eğitim videosunun yer aldığı kanalda Etik hacker kursundan API’ların işleyişine, Microsoft Azure temellerinden GitHub kurulumuna kadar hemen her konuda bir eğitim bulabilirsin. Yazılım için harika bir başlangıç olan 24 saatlik Harvard CS50 Bilgisayar Bilimleri eğitimine de buradan ulaşabilirsin. Python, JavaScript, PHP, C, C++, C# ve Java gibi dillerin temellerini 8-10 saate ulaşan videolar ile öğrenmeye hemen başlayabilirsin.

2. Edureka!

Binlerce içeriği düzenli bir şekilde listeleyen Edureka! kanalında yazılım temellerini öğrenebileceğin çok sayıda kaynak video bulunur. Nasıl veri analisti olunur içeriklerinden SQL mülakat sorularına, 7 saatlik DevOps kursundan AWS eğitimlerine kadar hemen her alanda faydalı bir içerik ile karşılaşman mümkündür. En son yazılım teknolojileri ve yazılımda yol haritası oluşturmak gibi güncel konuları da bu kanalda keşfedebilirsin.

3. Traversy Media

İki milyondan fazla abonesi bulunan Traversy Media, web geliştirme alanında kariyer yapmak isteyen herkes için harika bir kaynaktır. Traversy Media'da CSS, HTML, JavaScript, Bootstrap, jQuery, Django, MongoDB, React, Angular, Vue, Node.js ve Express.js ile ilgili kurslar, projeler ve ilgini çekebilecek onlarca kısa eğitim videosu bulunur. Crash Course olarak yüklenen hızlandırılmış kurslar ile web geliştirme kariyerine hızlı bir adım atabilirsin.

4. Coding Train

Coding Train, programlama dillerinin temel prensiplerinden algoritmik yapılara, simülasyon kurulumundan makine öğrenimine kadar çeşitli konularda kodlama videoları üreten sıra dışı bir Youtube kanalıdır. 1980’lerin retro oyun dünyası, kodlama ile fraktal çizimler, 2D raycasting, data görselleştirme ve JSON verileri yükleme gibi ilginç içerikleri Coding Train kanalında bulabilirsin.

5. Corey Schafer

Yetenekli yazılımcı Corey Schafer’ın Youtube kanalı, yazılım geliştiricilerin, programcıların ve mühendislerin yazılım geliştirme sürecinde nasıl bir yol izlemesi gerektiğini gösteren değerli bir kaynaktır. Başlangıç seviyesinden ileri düzeye kadar her deneyim seviyesine uygun bir video ya da eğitim serisi ile karşılaşman mümkündür. Örneğin Pandas ile veri analizi yapabilir, dataları sınıflara ayırabilir, gruplama stillerini öğrenebilirsin. Matplotlib kütüphanesi sayesinde Python ile veri görselleştirmesi yapabilir, 2 ve 3 boyutlu çizimlerinizi farklı projelerde kullanmak üzere geliştirebilirsin.

6. DevTips

Web tasarımı konusunda faydalanabileceğin bir diğer önemli kaynak olan DevTips HTML, CSS ve SASS alanında değerli bilgiler aktarır. Responsive tasarım şeması oluşturma, CSS animasyon hazırlama ve SASS kullanımı gibi Frontend tasarım aşamalarında ihtiyaç duyulan önemli bilgilere tüm detayları ile ulaşabilmen mümkündür. DevTips oynatma listesinde yer alan Docker, Kubernetes ve Containers içerikleri sayesinde kapalı sistemlerin tasarımlarını nasıl üstlenebileceğin hakkında bilgi sahibi olabilir, daha profesyonel web siteleri tasarlamaya başlayabilirsin.

7. ProgrammingKnowledge

İki milyona yakın abonesi ve yüzlerce içeriği ile öne çıkan ProgrammingKnowledge Youtube kanalı, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar hemen her alanda doyurucu içeriklere sahiptir. Kanalda Python, JavaScript, Swift, Kotlin, PHP ve Ruby gibi popüler programlama dilleri hakkında çok sayıda faydalı içerik bulunur. Frontend ve Backend konularında hazırlanan videolar web geliştirme alanında ilerlemene yardımcı olur. Sadece web geliştirme ve mobil uygulama değil; oyun geliştirme, yapay zekâ, büyük veri ve robotik kodlama gibi alanlarda da değerli içeriklere rastlamak mümkündür. Örneğin 75 video olarak hazırlanan veri yapıları ve algoritmalar içeriği sayesinde algoritma kurma becerilerini ciddi anlamda geliştirebilirsin.

8. Programming with Mosh

Yazılım mühendisleri için özel içerikler üreten Mosh Hamedani, iyi bir yazılımcı olma yolunda sana yardımcı olacaktır. Python, JavaScript ve C# alanında uzmanlaşmak isteyen web geliştiriciler, Programming with Mosh Youtube kanalında yer alan eğitimlerden istifade edebilir. Nextjs ve React gibi popüler web geliştirme çerçevelerini öğrenerek modern tasarım şemalarını oluşturmaya başlayabilir, kendi projelerini hayata geçirmene yardımcı olacak değerli tüyolardan haberdar olabilirsin.

9. Academind

2016 yılından bugüne içerik üretimine devam eden Academind, yazılım dilleri ve web geliştirme alanında kategorize edilmiş değerli bir arşive sahiptir. Academind Youtube kanalı sayesinde Python, JavaScript, React.js, Next.js ve Flutter gibi modern yazılım dillerini ve teknolojilerini öğrenmeye hemen başlayabilirsin. ChatGPT gibi yeni teknolojiler ile nasıl kod yazılabileceği ve hata ayıklama için yapay zekadan nasıl yararlanılabileceği hakkında da faydalı tüyolar alabilirsin. JavaScript frameworkleri ile geniş ölçekli web projelerinin nasıl tasarlanabileceğini öğrenebilir, kendi mobil uygulamaların ve internet sitelerin için gerekli temel bilgilere kolayca ulaşabilirsin.

10. Net Ninja

React, Vue.js, Node.js, Firebase, MongoDB, HTML ve CSS, PHP ve MySQL, Laravel, React Native ve Flutter gibi web geliştirme araçlarına planlı bir video düzeni ile ulaşmak istiyorsan Net Ninja eğitimlerinden yararlanabilirsin. Kodlama becerilerini geliştirmek için Net Ninja’nın yazılım eğitimlerini izleyebilir, videoları izlerken bir taraftan da kendi kodlarını yazmaya başlayabilirsin. Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar modern JavaScript derslerinin yer aldığı kanalda; mikro servis oluşturmak, Next.js ile galeri hazırlamak ve Pygame ile kendi mobil oyunlarını geliştirmek için gerekli olan bilgilere de kolayca ulaşabilirsin.

11. Computerphile

Bilgisayar bilimlerine daha geniş bir çerçeveden bakabilmek ve ağ temellerinden sistem güvenliğine kadar her alanda önemli bilgilere derli toplu bir şekilde ulaşabilmek için Computerphile kanalını ziyaret edebilirsin. Blok zinciri uygulamalarından oyun geliştirmeye, sistem otomasyonlarından web güvenliğine kadar bilgisayar bilimleri hakkında ihtiyaç duyduğun temel konuları bu kanalda keşfedebilirsin.

12. BilgisayarKavramlari

Youtube’un en eski yazılım kanalları arasında yer alan BilgisayarKavramlari, Şadi Evren Şeker tarafından hazırlanan yazılım mühendisliği videoları ile öne çıkar. Hızlı sıralama algoritması, Bellman Ford algoritması, Naif Bayes sınıflandırma sistemi, lojistik regresyon ve CYK parselleme gibi başka kanallarda rastlanması zor olan niş bilgilere bolca yer verilir. C ile programlamaya giriş, Linux temel eğitimi serisi, Python veri yapıları, nesne yönelimli programlama ve yönetim bilişim sistemleri hakkında detaylı bilgi edinmek için de Şadi Evren Şeker’in eğitim videolarından yararlanabilirsin.

13. Murat Yücedağ

Murat Yücedağ eğitim videoları yazılım temellerini ve farklı yazılım dillerini Türkçe olarak öğrenebileceğin değerli kaynaklar arasında yer alır. 100 Derste Devexpress ve Araçları, 30 Derste Bilgi Güvenliği ve 100 Derste C# Dersleri gibi özel olarak hazırlanan Youtube oynatma listelerine göz atabilir, yazılım araçlarını çok yönlü bir şekilde kullanmaya başlayabilirsin. 50 Derste 50 Web Projesi sayesinde teorik olarak öğrendiğin bilgileri farklı projelerde uygulama şansına da sahip olabilirsin.

14. Yazılım Bilimi

2015 yılında Mustafa Murat Coşkun tarafından açılan Yazılım Bilimi Youtube kanalı çok sayıda faydalı içerik ile gelir. Yazılım Bilimi videoları programlamaya adım atacak herkes tarafından keyifle izlenebilir. Kanaldaki eğitim videoları sayesinde JavaScript, Python, Java, C ve C++ yazılım dilleri hakkında ihtiyacın olan kapsamlı Türkçe eğitimlere kolayca ulaşabilirsin. HTML, CSS, Flexbox ve Bootstrap dersleri sayesinde modern web siteleri tasarlayabilir, React dersleri ile de çok yönlü ve kapsamlı web yapıları oluşturabilirsin.

15. Selman Kâhya

Yahoo ve Uber gibi yazılım şirketlerinde çalışan Selman Kâhya, yazılım ve yazılımcı olmak ile ilgili çok yönlü içerikler hazırlamaktadır. Sektörde edindiği deneyimleri takipçileri ile paylaşan Selman Kahya, yazılım hakkında derlediği Kodcast yayınları ile sektörün derinlerine inerek yol gösterici tavsiyelerde bulunur. Bu kanalda, yazılıma nasıl başlanır, etkili bir CV nasıl hazırlanır, yazılımda proje yönetimi nasıl gerçekleştirilir ve iyi bir iş nasıl bulunur gibi merakla takip edilen konular hakkında detaylı içerikler bulabilirsin.

Yazılım Öğrenmek için Youtube’dan Nasıl Yararlanmak Gerekir?

Yukarıda sıralanan yazılım kanalları ile farklı yazılım dillerini ve uygulamalarını öğrenmek için ilk adımı atabilirsin. Yazılım dersleri Youtube üzerinden alındığında bilgileri iyi bir şekilde takip etmek de önemlidir. Bu süreçte öğrenilen bilgileri bir IDE üzerinden eş zamanlı olarak takip edebilir, kendi kodlarını yazarak pratik yapabilirsin.

Tüm eğitim süreçlerinde olduğu gibi sadece eğitici videolar izlemek yazılımda ilerlemek için yeterli olmayacaktır. Ayrıca belli bir konu hakkında çok fazla video izlemenin Tutorial Hell olarak bilinen tekrara düşme sorununu doğurabileceğini de aklından çıkarmamalısın. Sen de öğrenilenleri uygulayarak ve teorik bilgiden yola çıkarak bağımsız projeler geliştirebilir, yazılımda bir üst seviyeye geçebilirsin.

Youtube’a Alternatif Eğitim Kaynakları Nelerdir?

Yazılım öğrenmeye Python, Javascript, C, C# ve Java gibi yazılım dilleri ile başlayabilirsin. Hangi alanda ilerleyeceğini belirledikten sonra hangi yazılım dilinden yararlanmanın senin için daha faydalı olabileceğini keşfedebilirsin. Örneğin Frontend alanında kendini geliştirmek istiyorsan HTML temellerini öğrenebilir ve web siteni sağlam bir zemin üzerine kurabilirsin. Hazırladığın web sayfasını CSS ile renklendirebilir, tasarımlarına esneklik ve çeşitlilik kazandırabilirsin. Temel düzeyde HTML ve CSS öğrendikten sonra web sitene işlevsellik kazandırmak için Javascript öğrenmeye başlayabilirsin. Javascript ve Python, yazılıma başlamak için tercih edebileceğin en pratik yazılım dilleri arasında yer alır. Javascript ile yazdığın kodların çıktısını browser üzerinden kolayca alabilirsin.

Youtube yazılıma başlamak için ideal bir kaynak olsa da öğrenme sürecini uzatabilir. Belli konularda özel olarak geliştirilen ve projeler ile desteklenen bir Bootcamp ise öğrenim sürecini önemli ölçüde hızlandırır. Takıldığın aşamada eğitmenden destek alabilir ve eğitimleri kademeli olarak tamamlayabilirsin. Sen de yazılım öğrenmek için Techcareer.net’i tercih edebilir, ücretsiz bir yazılım maratonu olan Bootcamp eğitimlerine katılabilir, 4-8 hafta içinde junior yazılım geliştirme uzmanı iş ilanlarına başvuracak seviyeye ulaşabilirsin.

Sıkça Sorulan Sorular

İş ilan başvurularına hangi özellikleri sağlarsam başvurabilirim?
İş verenlerin aradığı genel niteliklere ve deneyim seviyesine uygun olarak sistemde açılan iş ilanlarına başvuru yapabilirsin.

Junior aday olarak iş ilanlarına başvurabilir miyim?
Evet, Junior aday olarak başvuru yapabilirsin.

İş ilan başvurularını nereden yapabilirim?
Techcareer.net üzerinden iş ilanları için kolayca başvuruda bulunabilirsin.

Bootcamp eğitimleri ücretli midir?
Tüm Bootcamp eğitimleri ücretsiz olarak sunulur.

Bootcamp katılım şartları nelerdir?
Temel seviyeden ileri seviyeye kadar farklı içeriklere sahip çok sayıda Bootcamp eğitimi mevcuttur. Bu nedenle Bootcamp katılım şartları eğitim planına göre farklılık gösterebilir. Sana en uygun Bootcamp eğitimleri arasından seçimini yapabilirsin.







 

 


Daha Fazla

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Java Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu blogumuzda, Java programlama dili hakkında bilgi verirken, onun kullanıldığı alanları, avantajlarını, diğer dillerle farklarını ve Java öğrenme yollarını sunarak Java konusunda kapsamlı bir anlayış kazanacaksınız.
29.04.2024
8 Dakika

TECHCAREER

Hakkımızda
techcareer.net
Türkiye’nin teknoloji kariyeri platformu

SOSYAL MEDYA

TwitterInstagramLinkedinYoutubeFacebook

tr


en

Tüm hakları saklıdır
© Copyright 2024
support@techcareer.net
İşkur logo

Kariyer.net Elektronik Yayıncılık ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Özel İstihdam Bürosu Olarak 31/08/2021-30/08/2024 tarihleri arasında faaliyette bulunmak üzere, Türkiye İş Kurumu tarafından 17/08/2021 tarih ve 9317662 sayılı karar uyarınca 170 nolu belge ile faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı kanun uyarınca iş arayanlardan ücret alınmayacak ve menfaat temin edilmeyecektir. Şikayetleriniz için aşağıdaki telefon numaralarına başvurabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü: 0212 249 29 87 Türkiye iş Kurumu İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Ümraniye Hizmet Merkezi : 0216 523 90 26